zaterdag 18 januari 2014

RKC snoept punt tegen FC Groningen

FC Groningen ging op bezoek bij RKC Waalwijk . De ploeg van Erwin van de Looi was na een reeks gelijke spelen gekomen voor de overwinning en kwam na een half uur op voorsprong. Debutant en rechtsback Hans Hateboer kwam op rechts door met een prima versnelling en dito voorzet. Topscorer Michael de Leeuw wist er wel raad mee en zette de 1-0 op het scoreboard. Na de rust was er aanvankelijk maar 1 ploeg die voetbalde en dat was Groningen. RKC viel op door apatisch spel, weinig diepte en klungelig verdedigen. Met kunst -en vliegwerk bleef het 1-0.

Dezelfde goed spelende Hateboer vertolke wederom een belangrijke rol, maar nu een minder positieve. Een te fel inglijdende tackle net buiten het strafschopgebied leverde hem een rode kaart op, bij zo'n beetje de eerste echte uitbraak van de Waalwijkers. Vanaf dat moment , twintig minuten voor tijd, werd RKC gevaarlijk. Kieftenbeld blokte 5 minuten later een voorzet met zijn hand binnen de 16-meter. Evander Sno bleef koel en benutte de strafschop onberispelijk: 1-1.

Even leek het nog op RKC met de winst aan de haal ging. In de laatse minuten kreeg onder meer Schet nog twee kansen, die net geen doel troffen. Keeper Marco Bizot en het aluminium stonden in de weg en behoedden de Groninger voor meer puntverlies. De volle winst zou ook te veel van het goede zijn geweest voor de Waalwijkers. Ondanks het gelijkspel handhaaft FC Groningen zich in de subtop van de Eredivisie.

Na afloop waren de coaches duidelijk. Groningen trainer van de Looi sprak over "het verlies van twee punten", waar collega Erwin Koeman het had over "we mogen niet ontevreden zijn.