woensdag 20 maart 2013

Ron Jans nieuwe trainer van PEC Zwolle


Als PEC Zwolle niet degradeert is voormalig FC Groningen trainer Ron Jans de nieuwe trainer bij de Zwollenaren. De geboren Zwollenaar en voormalig speler van PEC gaat vanaf 1 juni voor 2 jaar aan de slag bij de club uit zijn geboortestad en volgt Art Langeler op. Hij had in zijn tweets al aangegeven dat hij graag wilde werken.

Jans als speler van PEC
Jans was tot oktober 2012 nog in dienst bij Standard Luik, waar hij echter  na dertien wedstrijden (en evenveel punten) weer mocht vertrekken. In tegenstelling tot trainer Robert Maaskant lijkt de noordelijke regio prima bij Jans te passen bij de soms charmante maar altijd nuchtere trainer. Bij FC Groningen groeide Jans met een acht-jarig dienstverband uit tot langst zittende trainer ooit. De voormalig leraar Duits was maakte van de Noord-Nederlandse club (weer) een subtopper en wist diverse malen Europees voetbal af te dwingen met als hoogtepunt een derde plaats in de regulier competitie (2006).

Bij de andere noodelijke sleeping giant  PEC zal hij een club met een mindere begroting aantrefffen, maar wel een club die leeft bij de achterban. Als speler was Jans na zijn periode bij PEC Zwolle (1976-1982) nog actief bij FC Groningen, Roda JC en Mazda Sport en zijn laatste drie jaar bij SC Veendam (1988- 1991).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten