zondag 10 maart 2013

Eredivisie beleeft spannend weekend en eindfase

FC Groningen- NAC

Op vrijdag kwam FC Groningen kwam op voorsprong door een fantastisch afstandsschot van Kieftenbeld. Een makkelijk gegeven strafschop bracht NAC langszij. Voormalig NAC trainer Maaskant werd door de eigen Groninger supporters uitgefloten. "Rot op" werd er onder meer naar de geplaagde oefenmeester geroepen, die volgende week waarschijnlijk zal besluiten om niet door te gaan. Lees hier meer over de wedstrijd en trainer Maaskant.

Heracles-NEC

Heracles greep 3 punten in het gevecht tegen NEC. Everton was matchwinner met de 1-0, net nadat NEC veelvuldig de aanval zocht. Doelman Pasveer maakte enkele goede reddingen, ook toen zijn ploeg met 10 man kwam te staan, nadat Bruns in de 67e minuut het veld met rood moest verlaten.

Heerenveen-PSV

PSV verloor verrassend van Heerenveen, en is koploper af. Een 2-0 achterstand bij rust kon niet meer goed gemaakt worden. Strootman bepaalde de einduitslag op 2-1 (voor een wedstrijdverslag klik hier).

Willem II- VVV

Willem II haalde in het degradatieduel op de valreep 3 punten binnen tegen concurrent VVV. Danny Guyt scoorde vlak voor tijd de 1-0. (voor een wedstrijdverslag klik hier)

AZ-ADO

AZ kon weer niet winnen. Het mooie voetbal werd opzij gezet en met veel inzet kwamen de Alkmaarders op 1-1 (nadat van Duinen de bezoekers op voorsprong had gezet). In blessuretijd werd het nog spannend. (voor een wedstrijdverslag klik hier)

FC Utrecht - RKC

Het FC Utrecht van Jan Wouters blijft punten pakken. In een gelijkopgaande weinig spectaculaire wedstrijd die op 0-0 leek te eindigen, werd Jakob Mulenga een kwartier voor tijd de matchwinnaar.

Roda JC - Feyenoord

Feyenoord wist met moeite de lastige uitwedstrijd tegen Roda JC  te winnen. Zoals zo vaak besliste Graziano Pelle het duel met een rake kopbal in de 30e minuut. Ook  kopte hij bijna de 2-0 binnen. Malki van Roda JC kon niet scoren. Roda kreeg geen penalty nadat Malki in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Het slotoffensief leverde de Limburgers geen punten op. Feyenoord nestelt zich nu op de ranglijst naast PSV.

Ajax - PEC Zwolle

Ajax had geen kind aan de ploeg uit Overijssel, die nog nooit scoorden in Amsterdam en dat gebeurde ook op deze zondag niet. Het werd 3-0 door doelpunten van Sigthorsson, de Jong en invaller Boerrigter. Hiermee werd de ploeg van Ronald de Boer voor het eerst koploper en hebben de Amsterdammers 1 punt voorsprong op Feyenoord en PSV.

FC Twente- Vitesse

Het geplaagde FC Twente (5e) ontving nummer vier. Het was de vraag of en wanneer Wilfried Bony zou scoren. Dit gebeurde in de 63e minuut. Eerst had de andere spits Jonathan Reis nog een opgelegde kans gemist.Twente kon er niet veel tegenover stellen en zakt na de 0-1 nederlaag naar de zesde plaats en wachten nog steeds op hun eerste overwinning in 2013