zondag 17 maart 2013

Djuricic is te groot voor Heerenveen en eredivisie



NEC- Heerenveen

Van Basten en Heerenveen hebben het juiste pad gevonden, want tegen NEC kwamen ze na een 1-0 achterstand (goal van Boymans) terug in de wedstrijd.

Finnbogasson was zoals vaak weer de man die de belangrijke aansluitingstreffer maakte. Na een onzichtbaar eerste helft , scoorde hij met zijn alweer 20e treffers, de 1-1. Toch was hij niet de man of the match. Dat was namelijk Filip Djuricic. In de eerste helft was hij al ongrijpbaar voor de NEC defensie, en miste nog een makkelijke kans.

Daarna nam de met afstand beste speler van het veld, zijn ploeg bij de hand  en gaf NEC het genadeschot. De speler die naar Benfica vertrekt, maakte een fantastisch mooi goal van Cruyffiaanse schoonheid door vanaf de achterlijn de bal met veel (artistiek) gevoel in de bovenhoek te krullen. Mogelijk leerde hij het van van Basten, die toezag hoe Djuricic ook nog de 3-1 in blessuretijd binnen tikte, nadat hij vanaf de middellijn de bal veroverd had.

Djuricic hoopt met zijn ploeg de play-offs voor Europees voetbal nog te halen. 'We mikken op de zevende plaats. Dat zou een mooi eindklassering zijn na onze slechte competitiestart. We hebben nu vier keer op rij gewonnen. Dat is niet niks voor deze ploeg. Het gaat beter en beter. We kunnen nu eindelijk ook een beetje genieten bij Heerenveen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten