zondag 31 maart 2013

Feyenoord en PSV laten dure punten liggen in titelstrijd

Terwijl Ajax goede zaken doet, leden Feyenoord en PSV duur puntverlies, met nog 6 speelronden te gaan.

Heerenveen- Feyenoord

ProShotsFeyenoord leek last te hebben van de druk om mogelijk (tijdelijk) weer lijstaanvoerder te worden. In een wedstrijd waar vooral veel strijdlust en inzet was te zien, lieten de Rotterdammers weinig creativiteit zien.Het gemis van de geschorste Graziano Pellè was groot. vervanger Lex Immers viel geblesseerd uit. Net op het moment dat Jordy Clasie ook via een blessure verzorgd werd, kon Finnbogasson die eerder een kans miste scoren. Martins Indi ging hierbij het duel niet volop aan. Ook hij leek last te hebben van zijn eerdere hamstringblessure. Met nog vijf minuten te gaan wilde Feyenoord volop jagen op de gelijkmaker. Stefan de Vrij maakte te veel haast door bij een uitbal richting Yassine El Ghanassy van Heerenveen te gooien. De aanvaller van Heerenveen benutte het buitenkansje en bracht de 2-0 eindstand op het bord.  Ronald Koeman herkende zijn ploeg nauwelijks en erkende dat Pelle een onvervangbare kracht is.

Roda JC- PSV

PSV probeerde met een geschorste Mertens, maar met een fitte Toivonen te profiteren van de misstap van Feyenoord. De Zweed poetste persoonlijk de snel opgelopen 1-0 achterstand (doelpunt Demouge) weg.
Vlak voor rust kwam PSV nog even goed weg nadat Guus Hupperts keihard op de lat schoot.
De tweede helft stond bol van de strijd. Direct na het begin miste Wilfred Bouma een uitstekende kans op 3-1. De verdediger kopte op de lat. Tim Matavz , die geen schim meer is van de man van vorig seizoen kwam in het veld voor Toivonen. De Sloveen verprutste een kans. Vanaf dat moment verzuimden de Eindhovenaren door te drukken. De verdediging die dit jaar onthutsend zwak is heeft nog maar in 1 uitwedstrijd de nul gehouden.
PSV mocht van geluk spreken dat Roda niet gelijk maakte. Er waren een paar uitstekende kansen van onder meer Mark-Jan Fledderus en Hupperts. In de 87e minuut maakte Malki de verdiende gelijkmaker. In de blessuretijd ontsnapte PSV nog aan een nederlaag na een hard schot van Demouge. PSV-doelman Boy Waterman redde knap. Van Bommel vond dat zijn ploeg te vaak verloren had dit seizoen. "het is vaak alles of niets bij ons, maar het klinkt misschien gek na vandaag, maar als we de volgende 6 keer winnen staan we met de schaal in onze handen". Waarschijnlijk is de aanvoerder de enige die hier nog in gelooft. Advocaat reageerde na afloop ingetogen maar ook teleurgesteld en verbolgen.

Vitesse-PEC Zwolle

Wilfried Bony strafte al na 8 minuten een fout van Achenteh af. Nog voor rust kopte Havenaar de tweede goal tegen de touwen. Vitesse leek op rozen te zitten, maar PEC vocht terug, terwijl de Arnhemmers achterover leunden. Verder dan een goal van Valpoort kwamen de Zwollenaren niet. "dark horse" Vitesse komt nu samen met PSV op drie punten van koploper Ajax en gaat Feyenoord voorbij