zaterdag 30 maart 2013

Wat doet Koeman zonder Pellè tegen Heerenveen?

De afloop van de eredivisie is ongekend spannend. Terwijl het Feyenoord van Ronald Koeman het mag opnemen tegen het in vorm zijnde SC Heerenveen van Marco van Basten hebben de concurrenten dit weekend een op het oog makkelijker programma. Ajax, PSV en Vitesse spelen op zondag, terwijl Heerenveen op zaterdag al de degens kruist met Feyenoord. "Wij moeten als eerste met de billen bloot" onderkende Koeman. Beide clubs kunnen hun vijfde zege op rij binnenhalen. De balans slaat uit in het voordeel van de thuisclub, die acht keer te sterk was voor Feyenoord. Vijf keer was er geen winnaar, terwijl de Rotterdammers zeven keer wonnen.

Op de Italiaanse spits na, is de Rotterdamse selectie fit en compleet. Tot grote tevredenheid van Koeman, die opgelucht was dat zijn spelers na de interlandverplichtingen heelhuids terugkwamen bij Feyenoord.

Feyenoord-coach Ronald Koeman wilde vrijdag nog niet zeggen wie de plek van de geschorste topscorer Graziano Pellè gaat overnemen in de belangrijke wedstrijd van zaterdag in en tegen sc Heerenveen. „We gaan de tegenstander niet wijzer maken. We hebben op meerdere varianten getraind. Dat biedt ons de mogelijkheid om ook tijdens de wedstrijd iets te kunnen veranderen.” Lex Immers lijkt de meest logische optie als vervanger voor de topscorer uit Lecce, maar ook Schaken kan in de punt staan. Andere opties zijn Achabar,  Cisse of Guyon Fernandez. Daarbij kan Koeman ook nog een combinatie van aanvallers kiezen en zijn beproefde systeem wijzigen.

De onlangs 50 jaar geworden Koeman staat in de belangstelling van diverse voetbalclub en heeft ook een aantal spelers die zich elders in de kijker hebben gespeeld. Zo is Fiorentina, maar ook een aantal Engelse clubs, gecharmeerd van Jordy Clasie, die zich niet gek laat maken. "Eerst wil ik me met Feyenoord concentreren op het einde van de competitie" aldus de neo-international.

Langzaam gaat de gedachte aan een eerste landstitel sinds 10 jaar leven in Rotterdam. De druk ligt in ieder geval met name bij PSV en Ajax. Outsider Vitesse had bij monde van Jordania geroepen dat hij dit seizoen kampioen wilde worden. Voor de Rotterdammers zou het een complete verrassing zijn en een geweldige kunststuk van Ronald Koeman.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten