zondag 31 maart 2013

AZ doet goede zaken in degradatiestrijd

Heracles-AZ

Coach Gert-Jan Verbeek had al zesmaal niet meer gewonnen met zijn ploeg. De oud-trainer van Heracles zag zijn ploeg vlak boven de nacompetitie streep staan. De Alkmaarders begonnen scherper aan de wedstrijd dan de ploeg uit Almelo.
Rechtsback Marcellis was twee keer met een voorzet aanwezig bij een goal. De eerste keer kon Markus Henriksen van dichtbij inschieten, de tweede voorzet werd door Heracles verdediger Te Wierik achter zijn eigen doelman werkte. AZ kwam al snel met 10 man te staan, door een een rode kaart voor Thomas Lam. Heracles kwam daardoor terug in de wedstrijd. Via de arm van Castillion kwam de bal van Te Wierik, die bijna zijn fout goudmaakte en nu in het goede doel scoorde. In een hectische slotfase wist Heracles niet meer te scoren. Esteban verdedigde zijn doel als een leeuw maar werd in de laatste minuut gepasseerd.
Man van de wedstrijd Dirk Marcellis wist de bal uit de lucht weg te plukken voordat de bal van een meter afstand kon worden binnengewerkt. Na afloop werd er vooral gesproken over de vroege rode kaart die Lam ontving.

De verdediger, werd van het veld gestuurd na een sliding. Een harde beslissing, oordeelt Verbeek. 'Het was in eerste instantie een slechte actie van Lam, die probeert hij te corrigeren. Hij maakt in mijn ogen een nette sliding, het was volgens mij geen rode kaart', aldus de trainer. 'Negen van de tien keer volstaat geel in zo'n situatie, maar hij geeft rood. Daarmee wordt de wedstrijd voor ons om zeep geholpen.'


RKC-ADO Den Haag
Maurice Steijn was in Waalwijk een niet te benijden man. Zijn verdediging had duidelijk last van de zomertijd want de verdediging en dan met name Tom Beugelsdijk stond keer op keer te slapen. De Haagse ploeg kwam door onder meer door diverse fouten op 3-0. Lieder,Wormgoor (in eigen doel) en Braber maakten de goals voor rust, henrico Drost bepaalde de 4-0 vlak voor tijd.

'We hebben het uitstekend gedaan. Gepassioneerd gevoetbald en dikverdiend gewonnen. Onze aanvallers lagen ver boven de verdedigers van ADO Den Haag.'
De trainer noemde daarbij Mart Lieder en Florian Jozefzoon, die een grote bijdrage leverden aan de zege op ADO Den Haag. 'Ze vormen een uitstekend koppel en werden goed bediend. Ze waren constant een plaag voor de Haagse verdedigers.'


Vitesse-PEC Zwolle

Wilfried Bony strafte al na 8 minuten een fout van Achenteh af. Nog voor rust kopte Havenaar de tweede goal tegen de touwen. Vitesse leek op rozen te zitten, maar PEC vocht terug, terwijl de Arnhemmers achterover leunden. Verder dan een goal van Valpoort kwamen de Zwollenaren niet. PEC komt nu in de gevarenzone, want ze zijn achterhaald door RKC en AZ. De mogelijk nieuwe ploeg van Ron Jans staat nog maar drie punten voor op Roda JC , dat een punt tegen PSV pakte (lees hier het verslag).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten