zondag 17 maart 2013

Roda JC loopt rechtse direct op bij PEC Zwolle

Reuzendoder PEC herstelde zich prima van de slappe wedstrijd tegen Ajax en gaf  concurrent Roda JC  en trainer Ruud Brood een flinke uppercut (3-2).  'Dit komt keihard aan, ja', verzuchtte Brood. 'Door een goede goal van Malki komen we snel op voorsprong. Maar daarna hadden we veel meer moeten brengen. En zeker die goals in de eerste helft niet zo makkelijk moeten weggeven.'

Doelman Mateusz Prus, de vervanger van de geblesseerde Filip Kurto, ging voor de rust twee keer in de fout, door de ballen niet goed tegen te houden. De sluitpost liet enkele minuten na de 0-1 een bal van Van Hintum vrij simpel over zich in het doel gaan (1-1) en blunderde na een half uur nog opzichtiger door een slap schot van Youness Mokhtar door zijn handen te laten glippen: 2-1.Het leek bijna of er nog natte sneeuw op zijn handschoenen zaten. 'Die ballen hadden er natuurlijk nooit in mogen gaan', mokte Brood. 'Nee, ik heb niet overwogen om Prus te wisselen. Dan had ik onze derde doelman moeten inbrengen. Bovendien wilde ik Prus de kans geven om terug te knokken.'

Erg lang kon de thuisploeg echter niet van de voorsprong genieten, want Roda kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Bart Biemans werkte de bal na een vrije trap van Roly Bonevacia achter Diederik Boer, nadat die in eerste instantie nog prima gered had op zijn kopbal.

Roda leek tevreden met een punt, maar werden hiervoor door een van richting veranderd schot van Denni Avdic bestraft: 3-2. Roda-trainer Ruud Brood bracht nog een extra spits, maar dat mocht niet baten.

Brood benadrukte ook de andere spelers dan keeper Prus verantwoordelijk waren voor de nederlaag. 'We waren niet agressief genoeg en hebben over de zijkanten de mogelijkheden slordig en slecht uitgespeeld. Daar ben ik nog het kwaadst over.' Roda blijft in nu op de 16e plaats staan, een plek die aan het eind van het seizoen doorverwijst naar de degradatie/promotie play-offs.