donderdag 21 februari 2013

Wiens Brood men eet, diens woord men spreekt


Tovenaar bij Toverland
Ruud Brood (50) was een degelijke, niet spectaculaire voetballer, die in 1998 stopte bij NAC Breda. In de tijd dat Brood nog voetbalde, zagen de voetbaltenue's er minder mooi uit dan de kleurige modieuze shirts van tegenwoordig. De sportkleding heeft een lange ontwikkelingsslag ondergaan, maar het resultaat mag er zijn. Ben jij ook op zoek naar modieuze sportkleding? Hier vind je een Wehkamp kortingscode.

Als trainer staat hij ook niet in de spotlights, maar komt hij goed gekleed voor de dag en laat hij clubs met bescheiden budgetten goed voetballen. Afgelopen seizoen was RKC, als promovendus, lang de grote verrassing. Het elftal dat weinig ruimte had voor sterren speelde fris, aanvallend en herkenbaar voetbal en eindigde op een keurige gedeelde 8e plaats.

Demouge
Dit jaar is Brood coach bij Roda JC, dat de afgelopen jaren tegen degradatie vocht en een neerwaartse spiraal inzette. Ook de Zuid-Limburgers hebben noodgedwongen (Nol Hendriks deed een stapje terug) de broekriem aangehaald. Brood was enigszins geschrokken van het gemis aan beleid en de krappe selectie. Toch zetten de Koempels uit Kerkrade spectaculaire uitslagen neer en laten attractief voetbal zien. Ajax wist niet te winnen, maar ook uitslagen van 3-3 en 4-4 zijn aan de orde. De driepunters laten nog wat op zich wachten. Maar waar andere trainers voor betonvoetbal en catenaccio kiezen, laat Brood zijn manschappen naar voren spelen .  

Afgelopen week werd er weer een gelijkspel behaald.  Naast de veelvuldig scorende Malki is nu ex-NEC-er Frank Demouge geposteert in de aanval. Tegen AZ scoorden het succesvolle spitsenduo ieder eenmaal in het  thuisduel met AZ (2-2). 'Voetballend was het niet altijd even goed', erkent Brood. 'Maar we hebben gespeeld om te winnen. Helaas is dat niet gelukt. Al is dat ook de verdienste van AZ.
Door de remise bleef Roda voor het achtste competitieduel op rij ongeslagen, hoewel de stand op de ranglijst slechts een vijftiende plaats oplevert.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten