zondag 3 februari 2013

Transfers, trammelant en trainers


Op de laatste dag van de transfer-periode (in Nederland) zet Sport Bombarie alle (Nederlandse) ontwikkelingen op voetbalgebied op een rijtje. Let wel in landen zoals Rusland ligt de deadline voor de transfers een maandje later, dus onderstaande top 12 kan nog zeker wijzigen.

  1. Wesley Sneijder naar Galatasaray. In Milaan was niet veel meer te halen. In Turkije aangekondigd als transfer van de eeuw. Yo en Wes doen alle moeite om de transfer recht te praten en de Turken voor zich te winnen: goed voor de portemonnee, maar slecht voor je loopbaan.
  2. Met veel Bombarie aangekondigd en gevolgd door vooral Twente, Feyenoord (en Everton supporters): De TransFer die niet door ging: Leroy Fer verliet Feyenoord voor Twente, maar ziet zijn Engelse droom vooralsnog uit elkaar spatten: Hij Ferruilt Twente niet voor Eferton. Zijn knie kwam niet goed door de medische keuring en Everton stelde aanvullende eisen aan de betaling. Leroy kwam niet Fer en kon per retournerende vlucht weer naar Nederland. Benieuwd of de Twente supporters de benaming van de Feyenoord supporters overnemen. Het woord waar de middenvelder zo'n hekel aan heeft, zullen wij hier maar niet noemen. Ok..., nog eenmaal dan: Ferrader.
  3. Maarten Stekelenburg, onbegrepen ballenvisser te Rome, mag met zijn Jol naar Fulham varen. Volgens Roma trainer Zdenek Zeman zat er een steekje los bij de Amsterdammer. De transfer is nog niet helemaal rond, dus wie weet maakt hij de oversteek tweemaal.
  4. Mocht de deal doorgaan, dan treft de keeper van het Nederlands elftal een andere Ex-Ajacied in Londen: Urby Emanuelson komt van AC Milan. Fulham is helemaal los, nu eigenaar Dody El Fajed voor zijn dood nog even wat spaarcenten wil uitgeven. 
  5. Stanislas Manolev, bejubeld en verguist door onder meer Gijp kwam niet voor in de visie van Dickie. Dat was tegen het zere been van de linkspoot van PSV , die zijn kont tegen de krib gooide. Daarop werd de Bulgaars international verbannen naar ....jawel...Fulham (op huurbasis). 
  6. Jens Toornstra van ADO Den Haag wil al tijden hogerop. Het werd geen Heerenveen, wat inderdaad hoger ligt, maar FC Utrecht (dat nu nog hoger staat). Supporters zullen niet blij zijn dat hun beste speler voor een fooitje wordt verkocht
  7. AZ kocht razendsnel.. het lijkt Willy Overtoom wel! Heracles, de club die grote winteruitverkoop houdt ziet de middenvelder terugkeren naar de club, waar hij ooit opgeleid wed. Willy, die bij de Kameroenese selectie zat kon niet naar de Afrika Cup, maar Alkmaar is ook mooi.
  8. AZ is tot nu toe zeer slagvaardig op de spelersmarkt. De Topscoorder van de Deense competitie werd aan de selectie toegevoegd: Aron Johannson. Eerder dit seizoen was al een naamgenoot van de IJslander aangetrokken, namelijk de Zweedse verdediger Mattias Johansson. Gert-Jan Verbeek gaat nu een lichtje op: "Ik vond het al zo raar, dat hij zo goedkoop was"
  9. Twee voor de prijs van één: Erik Falkenburg te groot voor Sparta, te klein voor AZ, mag het op een passend niveau proberen: NEC. De Nijmegenaren huren hem voor een half jaar. Dat geldt ook voor Ruud Boymans die Falkenburg vergezeld. Een boze Boymans kwam mede door blessures en een goed draaiende Altidore nauwelijks aan spelen toe. Nog 0 goals dit seizoen in de competitie.
  10. Niki Hofs gaat Willem II helpen en verlaat Vitesse. Helpen bij een overgang van de Tilburger naar de Jupiler league?
  11. FC Twente heeft dan toch nog wat geld gebeurd dit jaar. Geen droom transFer, maar verdediger Nicky Kuiper  gaat naar Panathinaikos. De Grieken hadden nog net een paar eurootjes in een oude sok liggen.
  12. Joey van den Berg verruilt PEC Zwolle per direct voor SC Heerenveen. De aanvoerder van de Zwolse formatie, tekent voor 3,5 jaar bij de Friezen. Al eerder probeerde van den Berg het bij Heerenveen, maar toen wilde het niet lukken. Gewapend met kruidkoek, doorlopers en pompebledde moet het nu beter gaan. PEC Zwolle slaat keihard terug met de koop van de wereldsterren Mateusz Klich (VfL Wolfsburg) en Rúnar Már Sigurjónsson (Valur Reykjavik). Wat zegt u, u kent Runar niet? Geeft niet, wij ook niet!

Geruchten en nog niet afgewikkelde onderhandelingen:

Wilfried Bony naar Rusland? Enoh van Ajax naar Fulham? Djurcic van Heerenveen naar Ajax? Leerdam van Feyenoord naar Vitesse? Bulthuis van FC Utrecht naar Chelsea (vervanger voor John Hoax), Asare (Utrecht), Kakuta (Vitesse), Kuiper (Twente)  schijnen ook uit het transfer window te hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten