zondag 3 februari 2013

Eredivisie blijft spannend. Feyenoord en Ajax lopen in op koplopers





Terwijl Vitesse op de valreep een voorsprong van 2-1 weggeeft tegen RKC, pakken Feyenoord en Ajax wel de winst en punten in het laatste kwartier (Na een 2-2 tussenstand). Is dit het verschil tussen de klassieke top en de topclub in spe, die in 2013 of 2014 kampioen wil worden? FC Hollywood aan de Rijn zakt naar een vierde plaats, maar de verschillen in de top blijven gering. Mocht Willfried Bony behouden blijven dan verwacht ik een hoge notering van de Arnhemmers, maar het kampioenschap is misschien wat te veel gevraagd.
Janssen baalt in dubbel opzicht
Theo Janssen ondervond dat zijn supporters de ene week ingetogen zijn, de andere week fluiten bij een 1-0 voorsprong. Janssen erkende dat hij door zijn fans uit het spel werd gehaald. Een voorbeeld dat Vitesse nog moet wennen aan haar nieuwe status en nog niet bestand blijkt tegen extra druk. Wie wordt er dan kampioen?

Zelfs FC Twente, dat een rampzalige periode doormaakt, vind zich nog terug op de tweede plaats. En wat kan Feyenoord nog? In de Kuip zijn de Rotterdammers al 18 duels ongeslagen.
In een seizoen dat PSV en Ajax punten blijven morsen blijft de Mickey Mouse competitie gespeend van spanning en sensatie. Gelukkig wel, want in Europees 
opzicht valt er weinig meer te genieten. Alleen Ajax overwinterd in de Europa League.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten