zondag 3 februari 2013

AZ huurlingen helpen NEC in derby tegen Zwalkend Vitesse

Ruud Boymans
NEC heeft in de immer beladen derby tegen Vitesse de drie punten in Nijmegen gehouden. Na een goal van Amieux in de eerste helft, kwam de wedstrijd pas goed op gang in de tweede helft. Mike Havenaar maakte de gelijkmaker 5 minuten na de thee. Op dat moment besloot trainer Alex Pastoor de wedstrijd open te breken en bracht AZ huurlingen Erik Falkenburg en Ruud Boymans in.

De twee vervingen basisspelers Navarone Foor en Melvin Platje. De nieuwe krachten hadden nog nauwelijks tijd gehad om aan hun nieuwe ploeggenoten te wennen. Ook hadden zij geen basisplaats bij AZ. De wedstrijd werd opener op een moment dat Vitesse de controle had. Het werd plots onrustig voor het doel van keeper Velthuizen. Aan de andere kant moest Sinouh ook reddend optreden. Boymans kon een knullig verdedigde bal meenemen en scoorde snel na zijn invalbeurt de 2-1 en had zelfs kansen op 3-1. De spits had bij AZ veel last van blessures en wist dit seizoen het net nog niet te vinden. het Theo Janssen kon ook niks meer aan het verlies veranderen.

Vitesse in dip

Na de winterstop hebben de Arnhemmers nog nauwelijks punten gehaald en verloren ze ook kansloos de bekerwedstrijd tegen Ajax. Dat uitgerekend Fred Rutten zich ziek meldde voor de derby en zich vorige week teleurgesteld uitliet over een vertrek bij de Arnhemmers is mogelijk een teken aan de wand. De clubleiding van de Arnhemmers haassten zich te zeggen dat Fred Rutten echt ziek is en wijzen alle speculaties van de hand. Dat het rumoerig is bij FC Hollywood aan de Rijn, is iets wat niet te ontkennen valt.