zondag 10 maart 2013

Willem II behoudt aansluiting in degradatieduel met VVV

Willem II en VVV Venlo vochten een ouderwets degradatieduel uit. De Tilburgers hadden vooraf acht punten achterstand en moesten winnen om aansluiting te behouden. Hoewel ze al 10 wedstrijden niet meer gewonnen hadden gaf de eerdere 1-4 overwinning in Venlo hoop.

Bij de Venloënaren was Wildschut weer eens gepasseerd. De Tilburgers kozen vol de aanval zelfs toen Niki Hofs moest afhaken aan het einde van de eerste helft met een blessure. Doeman Mäenpää hield met goede reddingen de Limburgers op de been. Even leek de goal aan de andere kant te vallen uit de eerste kans van VVV. Röseler kopte vrij voor de keeper naast.  Coach Jurgen streppel beantwoorde het "alles of niets" van het publiek en bracht een extra aanvaller in (lumu). Terwijl Danny Guyt de schlemiel dreigde te worden, door een schot van ploeggenoot Höcher op zijn rug te krijgen, werd hij de held van de avond door de winnende goal in de 89e minuut in de rechterhoek te jagen. VVV blijft 17e gevolgd door Willem II.