zondag 10 maart 2013

PSV verliest kostbare punten in Heerenveen



van Basten is gelukkig met el Ghanassy

De vorige drie ontmoetingen tussen koploper PSV en Heerenveen eindigden in 5-1. Maar het leek in deze wedstrijd of de Eindhovenaren geen kampioen willen worden. Advocaat hoog en laag springen, maar -met uitzondering van van Bommel - straalde de ploeg weinig passie uit. Zonder Matavz, Toivonen, en de geschorste Lens, kon Jurgen Locadia in de spits starten. Het is alles of niks met het Eindhovense talent. Deze keer niks.

Bij tegenstander Heerenveen startten ook twee nieuwkomers. Marten de Roon stond in de spits naast Finnbogason en ook de Belg Yassine el Ghanassy had een basisplaats. Dit dankte de laatste aan Rajiv Van la Parra, die te laat bij de wedstrijdbespreking was, en op de bank mocht beginnen. Van Basten heeft een goed hand in het prepareren van jongelingen en het vertrouwen werd beloond doordat beiden scoorden. De Roon deed dit al na acht minuten na een pass van el Ghanassy, die zelf de tweede goal achter Waterman schoot.

In de tweede helft beet PSV meer van zich af. Toivonen kwam met frisse tegenzin van de reservebank en ook Matavz werd ingebracht voor de falende Locadia. Vooral de goal van Strootman maakte dat het duel alsnog spannend werd. Verder dan de (verkeerde kant van) de doellijn kwam PSV niet meer (knappe redding Nordfeld op schot van Matavz).

PSV leed alweer zijn zevende nederlaag en maakt de strijd in de eredivisie spannend.
Van Bommel was minder gelukkig
Van Bommel - die het lastig had en in het veld druk in conclaaf was met Rosales- vond dat de Eindhovenaren vaak te laat waren, maar dat de instelling gek genoeg wel goed was. Advocaat vond dat de eerste helft voornamelijk op strijdlust werd verloren, maar wilde zicht niet te druk maken. "Als we acht keer winnen, worden we kampioen". Van Basten hield aan de zijlijn met moeite zijn zenuwen in bedwang. Inmiddels draait hij met zijn ploeg op volle toeren en boekte zijn derde overwinning op rij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten