zondag 10 november 2013

Adelaars vliegen ook buitenshuis naar grote hoogte

Roda JC blijft wisselvallig presteren. Na twee overwinningen op PSV bleek Go Ahead Eagles zaterdagavond in Kerkrade veel te sterk. De ploeg van Foeke Booy won met 1-4.

Vooral de snelle buitenspelers waren een plaag voor de trage backs van de Limburgers.
Jarchinio Antonia bezorgde Go Ahead al snel een riante voorsprong door in de tiende en elfde minuut te scoren: 0-2. Toen Mitchell Donald binnen een half uur voor de aansluitingstreffer zorgde, ging Roda snel op jacht naar de gelijkmaker. In de laatste vijf wedstrijden had de ploeg niet meer verloren (viermaal gelijk). Linksboven Xander Houtkoop tekende vijf minuten later echter al voor de 1-3.

In de tweede helft werden de wolken voor Roda nog donkerder.Ard van Peppen kreeg terecht zijn tweede gele kaart Ook de gefrustreerde Mark-Jan Fledderus en Frank Demouge solliciteerden nadrukkelijk naar rood, maar ontsnapten.

De eindstand was al na 55 minuten bereikt, toen Erik Falkenburg de 1-4 binnenkopte.Go Ahead Eagles klom daardoor op de ranglijst naar de voorlopige 11e plaats met 16 punten uit 12 duels, Roda JC heeft er 17 uit 13.