zondag 10 november 2013

Groningen na rust makkelijk langs Heracles

Heracles coach jan de Jonge wist vooraf dat het een lastige avond zou worden tegen FC Groningen,"een ploeg die het goed voor elkaar heeft." Het eerste uur was het duel in het regenachtige Almelo nog aardig in balans. Een 17 talent, Richairo Zivkovic brak de wedstrijd open met zijn vierde eredivisie goal tijdens zijn eerste basisplaats. Maikel Kieftenbeld chipte de bal in de zestien meter en via de schouder van een Heracles verdediger (Veldmate) stuitte de bal voor de Groningen aanvaller met een mooie vallende volley werd Pasveer geklopt. 

Daarna ging Heracles aanvallender spelen, maar kon het geen vuist meer maken tegen de ploeg van Erwin van der Looi die meer ruimte kreeg.Zes minuten later besliste Filip Kostic de wedstrijd, door via het been van Leon van Dijk raak te schieten. Tjaronn Chery had de Servische linksbuiten daarvoor op fraaie wijze vrijgespeeld in het strafschopgebied.
Met invallers Iliass Bel Hassani en Matthew Amoah probeerde de thuisploeg in de laatste twintig minuten nog de aansluitingstreffer te forceren, maar de bezoekers gooiden het duel defintief in het slot. Pasveer bracht nog knap redding op een fraai afstandsschot van Zivkovic, maar hij was kansloos bij de rebound van Kostic. Groningen stijgt nu weer naar de top van de ranglijst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten