zaterdag 29 maart 2014

Heracles deelt nieuwe klap aan NEC uit

Het zijn zware tijden voor NEC. Eerder deze week ging de ploeg uit Nijmegen in de halve finale van de beker onderuit tegen PEC Zwolle en vanavond werd er van tien man van Heracles verloren. NEC, vechtend tegen degradatie, ging vol voor de overwinning, maar kreeg diep in blessuretijd het deksel op de neus. Matthew Amoah werd de beul voor de Nijmegenaren en besliste het duel door de 1-2 te maken.

Michael Higdon schoot de thuisploeg na 20 minuten nog wel op 1-0. Jason Davidson tekende in de 79e minuut voor de gelijkmaker van de bezoekers, waarna Matthew Amoah in blessuretijd opnieuw doel trof (1-2) en de ploeg van Anton Janssen gedesillusioneerd achter liet. Heracles Almelo speelde de laatste zeven minuten met 10 man, na de tweede gele kaart voor Mike te Wierik.

NEC, heeft nog steeds twee punten meer dan Roda JC. De hekkensluiter van de eredivisie uit Kerkrade ontvangt zondag echter nog RKC Waalwijk.