maandag 26 augustus 2013

AZ op inzet en frisheid afgetroefd door FC Utrecht

FC Utrecht had iets recht te zetten na de ontluisterende nederlaag tegen FC Twente (6-0) vorige week. Thuis kunnen de Utrechters vaak wat extra geven, want de ploeg van Jan Wouters is sinds februari nog ongeslagen in eigen huis. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd, maar kon de redelijk georganiseerde Alkmaarders nauwelijks in gevaar brengen. AZ was in balbezit echter geen moment gevaarlijk en missen in dit soort wedstrijden duidelijk een figuur als Maher, terwijl Aaron Johannsson (nog) niet dezelfde klinische killer als Jozy Altidore is. Het inbrengen van Ortiz en Overtoom in de tweede helft bleek ook al weinig te helpen.

Steve de Ridder werd man van de wedstrijd door uit een counter de eerste goal langs AZ doelman Esteban te schieten. Vlak voor tijd maakte de Belg in het rood-wit van Utrecht ook de tweede treffer, na knullig verdedigen in de AZ defensie. "Het is geweldig om terug te zijn en twee keer te scoren. Mijn eerste doelpunt was een bevrijding voor mij en het elftal" sprak de Belg na afloop.

De Alkmaarders oogden vermoeid en hadden duidelijk nog de wedstrijd tegen Atromitos en de reis vanuit Griekenland in de benen. trainer Gert-jan Verbeek sprak over een nog te nemen mentale stap door zijn ploeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten