donderdag 29 augustus 2013

Transfer Trammelant: Ajax dreigt topspelers te verliezen

Vertrek topspelers bij Ajax aanstaande

Tottenham Hotspur heeft Christian Eriksen bijna binnen. Naar verluidt betalen de Engelsen een bedrag tussem  11,5 en 13 miljoen Euro voor de gewilde Deen. Tottenham Hotspur staat op het punt om Gareth Bale voor een bedrag van ruim 90 miljoen euro aan Real Madrid te verkopen. De speler heeft zich vandaag gemeld voor de medische keuring en is zelf not niet rond met de Londenaren.

Eriksen liet eerder al weten dat hij Spurs een interessante club vindt om zijn loopbaan te vervolgen. Hij bedankte de afgelopen weken voor een overgang naar Zenit Sint Petersburg en Bayer Leverkusen. 


Een vertrek van de Deense spelmaker zou een groot verlies zijn voor de selectie van de kampioen van de afgelopen drie seizoenen. Zijn vertrek is een enorme aderlating, want Chris is verschrikkelijk belangrijk", geeft Frank De Boer aan in De Telegraaf. "We hebben het altijd heel goed met elkaar kunnen vinden. Voetballers die goed en ook nog eens een ideale prof zijn, zijn voor een trainer ideale spelers." De oud-international verwacht dat Eriksen zijn draai gaat vinden in de Premier League. "Het zou me verbazen als dat niet zo zou zijn.

Volgens de trainer van de Amsterdammes is een speler van het niveau Eriksen nauwelijks te vinden. Om het verlies op te vangen probeert Ajax Lerin Duarte van Heracles Almelo los te weken.

Alderweireld

Ondertussen lijkt de Boer ook Toby Alderweireld kwijt te raken. De centrale verdediger staat in de nadrukkelijk belangstelling van Atlético Madrid.

De Spaanse topclub bood aanvankelijk 4,5 miljoen euro voor de Belg, maar Atlético heeft het bod inmiddels verhoogd. Mogelijk biedt het aanstaande vertrek van Martín Demichels naar Manchester City daarbij uitkomst.De interesse voor Alderweireld is de afgelopen dagen eveneens gegroeid. Atletico Madrid is niet de enige club die zich voor de Belgische verdediger heeft gemeld. Ook andere ploegen hebben Ajax inmiddels laten weten dat ze Alderweireld willen overnemen. Eerder liet Alderweireld Norwich links liggen

Zo raakt trainer Frank de Boer vlak voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september mogelijk alsnog twee ervaren krachten kwijt en moet de succestrainer van de regerend landskampioen bouwen aan een relatief nieuw team. Met de komst van Mike van der Hoorn (FC Utrecht) anticipeerde Ajax al op het vertrek van Alderweireld. Lasse Schöne, Thulani Serero en Davy Klaassen zijn de voornaamste kandidaten om de positie van Eriksen over te nemen. Ajax gaat mogelijk proberen om Lerin Duarte van Heracles Almelo los te weken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten