dinsdag 15 april 2014

Ajax pakt overwinning maar nog niet definitief de titel

Ajax moet zijn titelfeest opnieuw uitstellen.De club en haar fans waren helemaal klaar om hun 33ste kampioenschap uit de clubhistorie te vieren, maar het geplande feest moest worden geannuleerd. De ploeg van coach Frank de Boer won weliswaar zelf van ADO Den Haag (3-2), maar concurrent Feyenoord maakte geen fout in de topper tegen PSV. Ajax heeft hierdoor nog één punt nodig om kampioen te worden. Dit punt kan het over twee weken, op bezoek bij Heracles Almelo, pakken.

Met nog twee duels te gaan en een voorsprong van zes punten op Feyenoord kan de titel de Amsterdammers niet meer ontgaan.Gezien het verschil in doelsaldo zou Ajax zelfs nog kampioen kunnen worden als het zijn laatste twee wedstrijden verliest.
Om de titel veilig te stellen moest Ajax zelf in ieder geval winnen van ADO, wat een lastige klus bleek. Sinds hoofdcoach Henk Fraser het roer van Maurice Steijn  overnam verloor ADO niet één keer...een reeks van Voor de wedstrijd in de negen duels ongeslagen.
ADO barstte om die reden van vertrouwen.Na de eerste Ajax-storm, voetbalde het prima mee. Zelfs de inzet van Christian Poulsen, die na 35 minuten een vrije trap van Lasse Schöne slim en doeltreffend naar de tweede paal binnenkopte, bracht de bezoekers niet van de wijs.

ADO vecht terug

Terwijl de ArenA nog feest vierde, kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Amper een halve minuut na de openingstreffer zorgde Stefano Denswil met een klungelig eigen doelpunt voor de gelijkmaker. De verdediger schoot een lange bal achter de verbouwereerde Jasper Cillessen.

Ajax, dat Daley Blind en Ricardo van Rhijn wegens schorsingen miste, had het lastig met ADO. De Haagse ploeg beet zich vast in de wedstrijd en vocht voor iedere meter. Dat ADO op de ranglijst weinig meer te winnen of te verliezen had, leek de ploeg niet te deren. Het wilde voetballen en het feestje van Ajax verstoren.

Die missie leek lang te gaan slagen, maar halverwege de tweede helft vond Davy Klaassen een gaatje in de Haagse defensie. Na een handige aanval kon de middenvelder vanaf de rechterkant van het veld doorlopen richting Gino Coutinho. Hij passeerde de Haagse keeper met een harde knal in de korte hoek. Tulani Serrero besliste de wedstrijd door de 3-1 te maken. Het strijdlustige ADO kwam nog  terug tot 3-2 via de relatief veel scorende Tom Beugelsdijk. Aangezien de goal in blessuretijd viel, was de treffer alleen nog relevant voor de statistieken.  Volgende week kan Ajax in Almelo kampioen worden tegen Heracles.