zondag 13 april 2014

Inspiratieloos Roda ziet Jupiler League naderen

Hekkensluiter Roda JC kwam op bezoek bij FC Twente. De ploeg uit Kerkrade vecht voor degradatie, maar vechten was niet het juiste woord voor het duel in Enschede. Binnen zeven minuten hadden de Limburgers al op een 3-0 achterstand kunnen staan. Dat de 1-0 in de 11e minuut toch viel was dan ook geen verrassing. Torgeir Børven schoot (na een rebound via Kurto) in tweede instantie raak. Iets later schoof verdediger Kees Luijckx de bal eenvoudig  in de voeten van diezelfde Børven, die aanlegde voor zijn tweede treffer. De Noorse aanvaller had al na een half uur een hattrick kunnen maken, maar miste. Roda oogde aangeslagen, terwijl een fris FC Twente met inspiratie en snelheid over het veld bewoog. Pas in de 40e minuut namen de Tukkers wat gas terug. Het leidde tot de eerste kans voor Roda, maar Nemeth schoot over.

Genadeslag

Snel in de tweede helft deelde FC Twente alsnog de genadeslag uit. Na wat hoogstandjes van DusanTadic haalde Kyle Ebicilio snoeihard uit: de bal sloeg als een raket in achter Kurto. Dat de score niet hoger uit viel dan 3-0 was op zich verrassend. Roda zal net als vorig jaar een  moeten toveren om niet naar de Jupiler league af te dalen.

De manschappen van Jon-Dahl Tomasson likte na afloop de wonden. De coach van de Limburgers probeerde nog positief te blijven: "We gaan niets wijzigen in de komende wedstrijden. We zullen keihard moeten werken".
Een aangeslagen ogende Luijckx verwoordde het anders: "Deze ploeg heeft dit seizoen al veel klappen gehad. Het is duidelijk dat het vandaag echt niet goed was. We hebben elkaar in de steek gelaten".

Indien NEC vandaag van AZ wint en RKC gelijk speelt tegen PEC loopt de achterstand van Roda op naar een nauwelijks overbrugbare achterstand van 5 punten in 2 wedstrijden.