zaterdag 25 mei 2013

FC utrecht deelt gevoelige tik uit aan Twente

FC Utrecht heeft in finale van de play-offs voor Europees Voetbal concurrent FC Twente een gevoelige klap toegebracht. In de eigen Grolsch Veste werden de Tukkers met 0-2 verslagen, waardoor de ploeg van Wouters thuis met een doelpunt verschil mag verliezen. Twente moet minstens 2 maal scoren om op zijn minst een verlenging af te dwingen.

Boschker: "Sta hier met een kleine kater"Utrecht kon de Twentenaren rustig laten komen, toen van der Gun al in de zevende minuut voor zijn tegenstander Braafheid kon inkoppen bij een corner. FC Twente probeerde een gat in de Utrechtse muur te forceren maar strande keer op keer. Utrecht was dreigend via de counter, ondanks dat jacob Mulenga afwezig was wegens een blessure. Edouard Duplan miste eerst nog bij een counter, maar de volgende counter kreeg hij hulp van de 42-jarige Sander Boschker. De sluitpost van FC Twente wilde nonchalant de bal naar een verdediger schieten maar raakte de bal gruwelijk verkeerd. Duplan kon simpel scoren: 0-2. De keeper merkte na afloop op:
We moeten nu de koppen bij elkaar steken en er zondag weer staan. Zelf zal ik vanavond nog wel even nadenken over mijn fout, maar morgen moet ik het van me afzetten.'
FC Utrecht zal het in de return wel moeten stellen zonder de geschorste routiniers Asare en Wuytens. De laatste kreeg in de laatste minuut een rode kaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten