zondag 19 mei 2013

FC Utrecht plaatst zich voor finale play-offs EL

FC Utrecht mag de finale van de play-offs voor Europees voetbal tegen FC Twente spelen. De club van Jan Wouters had na de 0-1 winst in Heerenveen ook in de eigen Domstad geen problemen met SC Heerenveen: 2-1.

Heerenveen treurt
Jens Toornstra zorgde al in de negende minuut voor de openingstreffer van de nummer vijf uit de reguliere competitie. De speler die dit jaar uit is gegroeid tot een van de beste spelers in de eredivisie scoorde tien minuten voor tijd nogmaals. Het duel zat toen al een tijd op slot. De krachteloze Friese ploeg deed deed in blessuretijd nog iets terug toen de Duitser Mark Uth de eindstand op 2-1 bepaalde.

FC Twente, dat eerder op de dag met 3-2 van FC Groningen won, is de volgende tegenstander van Utrecht. De winnaar van dat duel mag uitkomen in de tweede voorronde van de Europa League. Feyenoord, Vitesse en bekerwinnaar AZ waren al zeker van deelname aan het bekertoernooi.