vrijdag 17 mei 2013

FC Utrecht weer te sterk voor SC Heerenveen

SC Heerenveen lijkt haar tussensprint in de competitie te moeten bekopen. Nadat de ploeg van trainer Marco van Basten zich opwerkte van een plaats in de degradatiezone naar plaats 7 verloor het  donderdagavond in de eerste ronde van de play-offs van FC Utrecht: 0-1. Voor de Friese formatie was het alweer de vierde nederlaag op rij. FC Utrecht won voor de vijfde opeenvolgende keer. Zondag is de return in De Galgenwaard.

Van Basten baalde eerder na de afsluitende nederlaag bij degradatiekandidaat Roda JC al: 'We hebben niets te zoeken in de play-offs als we zo blijven spelen'.
De uitgebluste Friese ploeg, had in de competitie ook al tweemaal verloren van de Utrechtenaars (2-4 en 3-1). Heerenveen kon nog geen beroep doen op hun geblesseerde sterspeler Djuricic. Met  Hakim Ziyech (voor het eerst een basisplaats) begonnen de Friezen met een gewijzigd strijdplan aan de wedstrijd.

FC Utrecht was voor de rust de gevaarlijkste ploeg. Na een afwachtend eerste half uur waren de bezoekers dicht bij de openingstreffer. Cedric van der Gun schoot naast na een prima combinatie met Jens Toornstra. Ook Jacob Mulenga was dicht bij 0-1 (kopbal voorlangs).

Na de pauze kreeg ook het weinig imponerende Heerenveen eindelijk kansen. Clubtopscorer Alfred Finnbogason kon kort na de pauze net niet hard genoeg inkoppen en werd later gewisseld. Van der Gun had in de 69e minuut wel succes met een geplaatste kopbal in de verre hoek uit een fraaie voorzet van Mulenga, 0-1. Heerenveen drong aan maar een schot van Marten de Roon trof de paal. Invaller van La Parra schoot van dichtbij naast en de Duitser Uth knalde vanuit een moeilijke hoek in het zijnet. Jacob Mulenga was daarentegen dreigend bij de counters die ontstonden uit de ruimte die de Friezen achterliezen. Na afloop wederom een teleurgestelde van Basten: "We staan weer met lege handen tegenover Utrecht, eigenlijk speelden ze een beetje met ons".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten