vrijdag 3 mei 2013

Wie wordt er kampioen en promoveert rechtstreeks naar eredivisie?

De nieuwe ploeg in de eredivisie heet SC Cambuur of Volendam. Sparta verspeelde de koppositie ondanks de hulp van het failliete SC Veendam (de verspeelde 4 punten werden niet meer meegeteld) door vijf maal op rij niet te winnen.. Ook MVV en Helmond Sport konden het in de slotfase van de competitie niet waarmaken en moeten hopen op de nacompetitie. Cambuur dat de laatste weken veel punten pakt en Volendam dat met Michiel Kramer en Jack Tuyp de topscorers van de Jupiter League in huis heeft, gaan de titelstrijd beslissen.Volendam reist met twee punten voorsprong en een beter doelsaldo (+29 om +24) af naar Go Ahead Eagles. Bij winst en mogelijk bij een gelijkspel kan de "Heen en Weer" van stal gehaald worden en is de promotie naar de eredivisie een feit.
Vorige week behaalde de ploeg een benauwde overwinning op concurrent MVV door pas in de slotfase de winnende 2-1 te maken.Trainer Hans de koning ziet de confrontatie met vertrouwen tegemoet: 'Go Ahead Eagles is een lastige tegenstander, maar wij hebben ook best een aardig ploegje', zegt de trainer met een knipoog. Hij kan met FC Volendam terugzien op een uitstekende tweede seizoenshelft, waarin elf van de veertien wedstrijden werden gewonnen. 
Cambuur mag het opnemen tegen Excelsior in de uitwedstrijd op Woudestein.
SC Cambuur
Excelsior, dat een waardeloos seizoen doormaakt - de Kralingers staan eennalaatste - is geen gemakkelijke ploeg om tegen te voetballen. Weinig winnen, maar wel winnen als het niet verwacht wordt en kampioensdromen gebroken kunnen worden. AZ en Sparta kunnen er over meepraten. 
vorige week pakte Excelsior een gelijkspel tegen stadsgenoot en rivaal 

We waren vorige week met z'n allen teleurgesteld dat we gelijk hadden gespeeld en niet wonnen'', reageert Leon Vlemmings. ,,Dat zegt genoeg over de instelling van de ploeg. Ik weet daarom zeker dat wij er ook morgen voor gaan. De druk ligt bij Cambuur, zij moeten winnen. Wij willen het seizoen vooral zo goed mogelijk afsluiten.''
Jack Tuyp
Excelsior mist wel een vijftal geblesseerde spelers waaronder Rick Kruijs en Daan Smith. Deze spelers zijn niet inzetbaar door blessures. De spanning zal vanavond vooral aanwezig zijn bij de 750 Friezen die de reis naar Rotterdam gaan maken. Ze zullen hun  ploeg, maar ook de verrichtingen van FC Volendam in Deventer in de gaten houden.

Dat Volendam bij Go Ahead Eagles wint is niet zomaar een gegeven. Tot nu toe won slechts eenmaal een ploeg in de Adelaarshorst. Het staat ook in het teken van het afscheid van de twee aanvoerders. Bij een titel stopt zowel Yuri Rose(Cambuur) als Jack Tuyp met profvoetbal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten