donderdag 30 mei 2013

Roda trekt op valreep hoofd uit degradatie strop

Interim trainer Henk ten Cate wreef zich eens in zijn handen. Met het doelpuntloze gelijke spel thuis tegen Roda JC zag hij kansen voor zijn club Sparta om weer terug te keren naar de eredivisie. Een snelle goal van Bilate -die de gepasseerde Calabro verving- onderstreepte zijn gevoel en strijdplan. Roda moest komen en twee goals maken. Een helse opgave tegen een leep spelend Sparta.

Voor het eerst in de geschiedenis leken alle Limburgse clubs  - met de degradatie van VVV en het niet promoveren van MVV-  uit de eredivisie te verdwijnen. Terwijl de Limburgers knokten voor hun plaats en dit vaak met grove middelen deden (Malki en de Beule ontsnapten aan rood) leek een drama zich te voltrekken. Roda kwam niet door de verdediging en Sparta loerde geduldig op de counter. Terwijl de nog half geblesseerde Demouge eerder dan afgesproken werd ingebracht voltrok zich het wonder van Kerkrade.
In de 73e minuut krulde Fledderus een prachtig ingeschoten vrije trap over de muur in de linker kruising. Het leek echter niet genoeg. Totdat Malki  in de 90e minuut licht werd getoucheerd buiten "de zestien". De muur werd zorgvuldig voor de linkerkant geposteerd. Maar de rechterkant was intussen dichtgemetseld met Roda spelers. Terwijl Fledderus een knipoog gaf met links, schoot hij naar de rechterkant. Doelman Pellatz deed denken aan "die Angst des Torwachts beim Elfmeter schiessen", gokte verkeerd en dook de linker hoek in.
Met een bescheiden snelheid ging de bal de goal in en schoten de Roda JC fans vol of barsten in luid gejuich uit. Sparta probeerde het nog met twee aanvallen en een corner waar zelfs Pellatz mee ging. Door het gemis aan fysiek ten opzichte van de ploeg van Ruud Brood, ging daar echter geen dreiging meer van uit. Ten cate en zijn manschappen dropen teleurgesteld af naar Rotterdam. Roda haalde opgelucht adem en kroop weer door een heel klein oog van de naald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten