zondag 19 mei 2013

VVV gedegradeerd: drie maal is scheepsrecht

VVV-Venlo heeft het niet gered in het tweeluik van de play-offs tegen Go Ahead Eagles. Hiermee degradeerde de ploeg van trainer Ton Lokhoff uit de eredivisie en speelt volgend seizoen in de Jupiler League.

Na de 1-0 nederlaag in Deventer, kregen de Limburgers in de allesbehalve koele Koel met 3-0 klop.
De Eagles had in de voorbereiding en voor de KNVB-beker ook al van VVV gewonnen.Beide ploegen openden fel in de eerste vijf minuten. Promes raakte de paal namens Eagles en verdediger Joppen schoot gehaast over toen hij op keeper Marsman afliep.  Jarchinio Antonio zorgde voor de eerste goal van de bezoekers. Na veertien minuten verschalkte hij VVV-goalie Niki Mäenpää met een schot in de verre hoek. Het betekende dat VVV driemaal moest scoren, maar Go Ahead-doelman Nick Marsman was een sta-in-de-weg en was er niet de juiste scherpte bij de VVV aanvallers.
Tien minuten voor het einde was alle hoop in Venlo verdampt. Quincy Promes  kopte een voorzet van Antonio tegen de touwen. Marnix Kolder zorgde vlak voor tijd voor de eindstand: 0-3. De Deventer ploeg mag nu met Sparta uitmaken wie naar de eredivisie gaat.
Knotsgek bekerduel Go Ahead Eagles en VVV
Met de degradatie van VVV komt er na vier seizoenen weer een einde aan het verblijf van de Venloënaren in de eredivisie. VVV werd eindigde dit seizoen nipt voor Willem II op de zeventiende plaats, net als in het seizoen 2010-2011.
Vorig jaar eindigden de Limburgers al zestiende. Na twee keer de play-offs om promotie/degradatie overleefd te hebben, was de derde keer te veel voor de club uit Venlo.

De laatste jaren hebben we aan een touwtje gebungeld, maar zijn we steeds ontsnapt. Deze keer ging het helaas fout', zo constateerde voorzitter Hai Berden gistermiddag bedroefd op zijn club-website. 'En als je heel realistisch bent, weet je dat dit een keer kon gebeuren.'