zondag 11 mei 2014

Excelsior naar finale play-offs voor promotie

Excelsior blijft op koers voor promotie naar de Eredivisie. FC Den Bosch kon in Rotterdam de in de heenwedstrijd opgelopen achterstand niet ombuigen: 2-1.

De Kralingers hadden al in Den Bosch met 3-1 gewonnen, waardoor Den Bosch in Rotterdam drie keer moest scoren. Ralf Seuntjens gaf zijn ploeg enige hoop door  in de zeventiende minuut op aangeven van Barry Maguire de openingstreffer maakte.

Excelsior nam daarna echter de controle over de wedstrijd over en het was wachten op de gelijkmaker. Op het moment dat Den Bosch met een extra aanvaller (van Weert) kwam, sloeg de wedstrijd om en kregen de aanvallers van de thuisclub meer ruimte. Topscorer Lars Veldwijk maakte met een fraaie lob over de uit stormende Bruno Appels de gelijkmaker. Twee minuten voor tijd knalde dezelfde speler schitterend de 2-1 in de hoek.

Daarmee plaatste Excelsior zich voor de beslissende play-offduels met RKC Waalwijk of De Graafschap, waarbij een plaats in de Eredivisie voor het komende seizoen op het spel staat.