zondag 4 mei 2014

Sparta en De Graafschap verder in playoffs promotie

Sparta

Sparta lonkt naar een rentree in de eredivisie. De Rotterdammers speelden vrijdagavond uit bij FC Eindhoven aanzienlijk beter dan maandag op het Kasteel (1-1) en wonnen verdiend met 2-0.
Routinier Michel Breuer maakte de openingstreffer uit een strafschop, in de slotfase had ook invaller Finn Stokkers nog succes. Een plek in de tweede ronde van de play-offs, tegen NEC  is de beloning.

Na ruim een kwartier werd Sparta voor het eerst gevaarlijk, door Mimoun Mahi. Scheidsrechter Dennis Higler zag in diens val na een dribbel geen strafschop. Hij legde de bal 5 minuten voor rust wel op de stip. Opnieuw ging de dreiging uit van Mahi, zijn voorzet van links kwam tegen de hand van Maxime Gunst. De 33-jarige Breuer schoot onberispelijk van 11 meter raak.

Sparta maakte, met Nourdin Boukhari als vormgever, niet de fout achterover te leunen en bleef aanvallend denkend. Lagouireh was dicht bij de 0-2. Doelman Tom Muyters kon ternauwernood redden. Na een uur draafde Bourdouxhe alsnog op met het gezicht vol pleisters en ging Eindhoven op jacht naar de gelijkmaker die verlenging zou betekenen. Pas halverwege de tweede helft gebeurde dat met hartstocht. Jens van Sol claimde een penalty, Higler gaf hem geel voor een schwalbe. Sparta bleef nog vrij gemakkelijk overeind, met dank aan Sinouh.

De Graafschap

De Graafschap was tweemaal te sterk voor Fortuna Sittard. Na de 1-4 uit overwinning deed de ploeg uit Doetinchem het thuis nog eens dunnetjes over:3-1. Alle doelpunten werden na rust gescoord. Fortuna mag het nu opnemen tegen RKC. Lees hier meer