vrijdag 9 mei 2014

Sparta wint eerste duel van NEC na onderbreking

Na de overwinning van stadsgenoot Excelsior heeft ook Sparta goede zaken gedaan in de strijd om promotie naar de eredivisie. Het tweeluik met NEC werd een drieluik, aangezien de eerste wedstrijd vanwege zeer slechte weersomstandigheden werd gestaakt. De tweede helft werd een dag later gespeeld. Scheidsrechter Tom van Sichem besloot het duel donderdag na rust niet meer te hervatten. Op de kletsnatte grasmat van Het Kasteel was voetbal niet meer mogelijk. De stand was op dat moment nog 0-0.

Tweede helft op de volgende dag

Boukhari vs. Jantscher
Nadat in overleg met beide clubs en de voetbalbond werd afgesproken de laatste 45 minuten te verplaatsen werd vrijdagavond, de wedstrijd voortgezet. Het duel op het Kasteel werd met de dezelfde teams  afgewerkt. NEC-trainer Anton Janssen haalde de Oostenrijker Jantscher al na een kwartier spelen er uit en bracht de kopsterke Michael Higdon er in. Een schot van Jahanbakhsh belandde naast. en Sparta had moeite om stand te houden. Jahanbakhsh schoot voorlangs en de IraniĆ«r stond zelf in de basis van een goede kans voor Higdon. De Schotse spits kopte rakelings naast. Waar de Nijmeegse held Jahanbakhsh nog tweemaal scoorde in de Arena kon hij -net als zijn teamgenoten - op het Kasteel niet tot scoren komen.
Dat deed oudgediende Nordin Boukhari wel voor het niet ongelukkige Sparta: In de 85e minuut maakte hij  met een droge knal de winnende treffer, dat op zondagmiddag een vervolg krijgt.

Lees hier meer over alle uitslagen en programma van de play-offs voor promotie

VVV-FC Dordrecht

In Venlo verloor VVV van FC Dordrecht met 1-3, na nog met 1-0 te hebben voorgestaan