zaterdag 20 april 2013

AZ loopt in het kaasmes van PSV

Een getergd PSV pakte in Alkmaar 3 punten tegen AZ en komt weer iets dichter bij koploper Ajax. De Eindhovenaren hebben met nog drie wedstrijden te gaan 4 punten achterstand, al zullen maar weinig mensen nog geloven in een titel voor de ploeg van Advocaat.

Bij PSV keerde spits Tim Matavz terug in de ploeg en was Georginio Wijnaldum gepasseerd. Broertje Giliano (linksback van AZ) had juist wel een basisplaats ten koste van Gorter. Ook Wilfred Bouma, terug van een liesblessure had mocht ook starten ten faveure van Timothy Derijck.

AZ was in het half uur de ploeg die de lakens uitdeelde. In de 21e minuut schoot Maher -die binnenkort  vertrekt -  op aangeven van Altidore hard op de goal. De Alkmaarse fans juichten al, maar de middenvelder schoot echter net naast de kruising in het zijnet.In de 35e minuut stond van Bommel als aanvoerder en leider op om een vrije trap keihard van 25 meter strak in de kruising te rossen. AZ kon daar een (te zacht) geplaatst schot van Maher tegenover stellen. Terwijl AZ bleef aanvallen via ballen op Altidore of acties van Maher, wachtte PSV rustig op gevaarlijke counters. Bij de Alkmaarders verzandde de aanvallen in slordig balverlies en was vooral de eind-pass matig.

Balverlies van AZ-aanvoerder Nick Viergever leidde na bijna een uur de 2-0 van Dries Mertens in. Kort daarna besliste Jeremain Lens de wedstrijd met een doeltreffend schot in de korte hoek. Invaller Aron Jóhannsson deed in de slotfase nog wat terug namens AZ.