zondag 14 april 2013

Vitesse vergeet Roda de nekslag te geven

Vitesse heeft kostbare punten laten liggen bij Roda JC, dat verdiend een 0-3 achterstand ongedaan maakte. Inde laatste minuut werd het 3-3. Vitesse begon erg matig aan het duel en kwam goed weg toen Mitchell Donald de paal trof en Guram Kashia bijna in eigen doel schoot.

In tegenstelling tot Roda, waren de Arnhemmers wel efficiënt: Mike Havenaar kopte bij de eerste kans raak en scoorde na matig verdedigen van Roda JC nogmaals. Na rust kopte Wilfried Bony de 3-0 binnen. Roda, oogde als een murw geslagen bokser. Gek genoeg was topscorer Bony (inmiddels 30 doelpunten) de man die de Zuid-Limburgers weer een zetje in de rug gaf. Na balverlies na glamour-play op het middenveld kon Roda alleen ten kost vvan een penalty worden afgestop. Uiteraard was clubtopscorer Sanharib Malki degene die de penalty benutte. Toen Frank Demouge de 3-2 binnen had getikt, was de spanning terug. Vitesse voelde druk en Roda trok vol ten aanval.Vitesse wankelde. Een doelpunt van Malki werd nog afgekeurd, maar diep in blessuretijd kopte Donald uit de rebound raak en zorgde voor een dikverdiende 3-3. Piet Velthuizen maakte het niet meer mee.