zondag 14 april 2013

Koeman frustreert Koeman

Het seizoen lijkt voor Feyenoord toch te lang te duren. De afgelopen weken leek de ploeg al op het tandvlees te lopen, tegen en bij RKC was het laatste restje fysieke en mentale kracht verdwenen.

In de wetenschap dat concurrent Vitesse de avond ervoor bij Roda JC dure punten had verspeeld (3-3), begon Feyenoord aanvallend.

Al in de 2e minuut dwong Graziano Pellè doelman Jeroen Zoet met een achterwaarts kopballetje tot een moeizame redding. In de beginfase nam ook John Goossens het RKC-doel onder vuur. De 24-jarige nieuwkomer maakte bij Feyenoord zijn eredivisiedebuut in het basisteam. Mede dankzij knullig balverlies van linksback Ard van Peppen kwam Feyenoord in de 13e minuut op voorsprong. De aanvoerder van RKC moest de snellere Ruben Schaken ten koste van een gele kaart en een strafschop stoppen. Pellè scoorde zijn 22e treffer: 1-0. Het was de eerste strafschop die de Italiaanse aanvalsleider namens Feyenoord in de eredivisie voor zijn rekening mocht nemen.

De Rotterdammers verzuimden het povere RKC nog voor de rust meteen volledig uit te schakelen. Het tempo ging omlaag en de slordigheid in de passing nam toe. Daardoor bleef de machteloze thuisploeg verdere averij bespaard.Na de pauze toonde de ploeg van Erwin Koeman veel meer strijdlust en aanvalsdrang, ook door het inbrengen van clubtopscorer Teddy Chevalier voor Nourdin Boukhari. In de 55e minuut maakte Sander Duits gebruik van de opvallende passiviteit bij Feyenoord. Terwijl hij op halve snelheid richting Mulder liep, liepen de Feyenoord verdedigers anstig naar achteren. Hij moest hem er nog wel zelf inschieten, maar de rode loper lag duidelijk klaar: 1-1.
De woedende Ronald Koeman, nog nooit verloren van zijn oudere broer - trachtte met Lex Immers, voor Goossens, in het laatste half uur het tij te keren. De Vrij was in het Rotterdamse slotoffensief met een kopbal nog het dichtst bij 1-2. Maar meer dan 1 punt verdiende het krachteloze Feyenoord in Waalwijk niet.

Ik ben zeer teleurgesteld in mijn ploeg”, sprak de oud-international."Kennelijk was er bij ons niet het besef waar het om ging vandaag. Als je zo speelt kun je beter niet aan het winnen van prijzen denken", vervolgde Koeman. "In de rust heb ik mijn ploeg nog gewaarschuwd: kijk uit, als je zo doorgaat speel je met vuur. Helaas waren nogal wat spelers bij ons op cruciale momenten zichzelf niet.” "
Dat zie je dan terug in de wijze waarop we een tegendoelpunt krijgen. Dat was gewoon schandalig.”
Over de titel wilde hij het even niet hebben. "Wij hebben het hier laten liggen.”