maandag 29 april 2013

Willem II degradeert met waardigheid

Streppel
Op het moment dat Koning Willem de macht grijpt, zonder cijfermatig achtervoegsel (het gaat hier om de 4e Willem), staat voetbalclub Willem II op het punt van degradatie. Alleen indien het de volgende twee wedstrijden wint (onder andere die tegen van kampioen in spe Ajax) en concurrent VVV verliest haar volgende wedstrijden, kan het de Jupiler League ontlopen.

De Tilburgers en hun coach, oer-positivo Jurgen Streppel, vielen vorig jaar per ongeluk de eredivisie binnen, maar werden geenszins het lachertje van de hoogste voetbalafdeling.
mike Havenaar
Hoewel het de meeste wedstrijden verloor (20), het minste won (4), en het slechtste doelsaldo had (31-71) , won de Brabantse club aan sympathie. Wijd en zijd was er respect en sympathie voor Willem II . De club is synoniem geworden voor hoop en volhouden, zelfs als je geen riemen hebt om te roeien. Tegen Vitesse waren maar liefst 1200 meegereisd. Zij zagen al snel een goal van Vitesse via Havenaar vallen. Bony schroefde zijn seizoenstotaal op tot 31 en ook van Ginkel maakte een doelpunt tegen het kansloze maar moedige strijdende Tilburgers.
Snijders redde de eer door de eindstand op 3-1 te bepalen. Streppel onderkende "op alle fronten te zijn afgetroefd".
Vitesse blijft in het kielzog van Feyenoord en PSV op 1 punt achterstand loeren op de tweede plaats en Champions League deelname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten