vrijdag 19 april 2013

Voorbeschouwing eredivisie speelronde 31

Koploper Ajax krijgt vanavond Heerenveen op bezoek. Voormalig Ajax trainer van Marco van Basten heeft zijn ploeg aan het voetballen gekregen. De Friezen hebben een zeer goede reeks achter de rug en zijn van potentiële degradatiekandiaat, nu opeens kanshebber voor Europees voetbal. Van Basten keert terug bij zijn oude club, waar hij vier jaar geleden afscheid nam, na het beruchte "pannenkoek-incident. Dat Ajax de titel gaat ophalen staat bij vriend en vijand vast. De ploeg van Frank de Boer heeft nog 7 punten nodig in de resterende vier wedstrijden.

Wilfried
Vitesse komt dit weekend zonder de talentvolle neo-international van Ginkel naar Rotterdam in de strijd om de tweede plaats tegen Feyenoord. Naast deze gevoelige aderlating is de inzet van Wilfried Bony ook onzeker. De Ivoriaan, die aan zijn laatste wedstrijden bezig is voor de Arnhemmers heeft last van zijn been. Feyenoord staat 1 punt achter op Vitesse en zal met een gelijkspel weinig opschieten, vooral omdat ook PSV 1 punt voor staat op de Rotterdammers. De ploeg van Ronald Koeman heeft dit jaar nog niet thuis verloren, maar lijkt de laatste wedstrijden een uitgebluste indruk te maken. Vooral het gemis aan scorend vermogen, dat nu bijna volledig door Graziano Pellè word verzorgd is een achilleshiel voor Feyenoord.

AZ gaat voor winst in beladen duel tegen PSV

PSV mag op bezoek bij AZ en is de generale repetitie voor de bekerfinale eind mei. Het duel van dit weekend is enigszins beladen. Een nederlaag van AZ kan gunstig zijn, omdat de Alkmaarders als bekerfinalist zeker zijn van Europees voetbal als PSV bij de eerste twee eindigt. AZ  - bijna veilig -zal deze wedstrijd zeker willen winnen. Expres verliezen is geen optie, stelt Verbeek op AZ.nl.
"We gaan gewoon voor de zege", zegt de extroverte trainer. "Jullie kennen mij langer dan vandaag. Ik stel mijn sterkste elftal op. We zijn niet in de positie om deze wedstrijd expres te verliezen. We zien deze wedstrijd als goede aanloop naar de bekerfinale. We kunnen ons strijdplan tegen PSV testen."

Babelj
De Alkmaarders contracteerden deze week een nieuwe spits:  Eli Babelj. De Australiër is nu nog voor de breedte gehaald, maar zal mogelijk volgend jaar topscorer Jozy Altidore al kunnen vervangen. Voor de Amerikaanse kokosnoot onder de kazen, die vorig jaar nog aangaf zich thuis te voelen in Alkmaar, bestaat veel buitenlandse interesse.

De Eindhovenaren hebben tweespalt in de selectie en moeten in het veld weer een eenheid zien te worden. Het "Kabel II" incident is een cultuurkloof tussen de ervaren spelers en de jongere (vooral donkere) spelers. Volgens Advocaat hebben zijn spelers de knop omgezet en zijn ze helemaal opgeladen voor de komende wedstrijd en het behalen van een plaatsbewijs voor de Champions League.

Degradatiespook

VVV heeft tegen FC Twente nog een paar punten nodig om te ontsnappen aan het degradatiespook, dat nu Willem II klemvast heeft. De Limburgers wonnen vorig jaar thuis voor het eerst in 20 jaar van de ploeg van voorzitter Munsterman (4-2). Bij de Twentenaren is het meespelen van Brama onzeker.

Willem II ontvangt een andere Limburgse ploeg Roda JC. De ploeg van Ruud Brood kan kostbare punten veroveren om wedstrijden voor de degradatie play-offs te ontlopen, maar dient hiervoor nog vier punten in te lopen op nummer 15, RKC. De Waalwijkers- de vorige ploeg van Brood- gaat op bezoek bij Heracles, die naast de eer en wedstrijdpremie weinig hebben om voor te knokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten