zaterdag 13 april 2013

VVV kan zich opmaken voor nacompetitie

VVV verloor vrijdag de degradatiewedstrijd van mede concurrent PEC Zwolle. Trainer Lokhoff treurde na afloop over de gemiste kansen. "We benutten de kansen niet. Zij slaan vervolgens wel toe. Bij ons was het allemaal te gehaast".

De trainer waakt voor Willem II dat als hekkensluiter de Noord-Limburgers nog voorbij kan streven om directe degradatie te voorkomen. Het verschil met de nummer laatst uit Tilburg bedraagt vijf punten. Met nog vier wedstrijden voor de boeg is het gat nog niet groot genoeg, stelt Lokhoff. In de resterende wedstrijden moeten we punten blijven pakken."
VVV staat acht punten achter op nummer 15 AZ en heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Voor aanvang van dit seizoen was PEC Zwolle de gedoodverfde degradatiekandidaat. Maar na het uitduel met VVV-Venlo hoeft de ploeg van Art Langeler niet meer te vrezen voor directe degradatie. PEC won met 0-2.

Tegen VVV was Fred Benson de gevierde man. In de twaalfde minuut zette de spits de Zwollenaren op voorsprong. VVV stelde daar een tegenstoot met Uche Nwofor tegenover, maar hij kon door een vermeende overtreding worden afgestopt. Ook na rust hield PEC Zwolle stand. Benson vergrootte de marge zelfs tot 0-2 na een fraaie pass van Pluim. PEC klimt dankzij de zege naar de twaalfde plaats in de Eredivisie, maar NAC Breda, RKC Waalwijk en AZ, die worden gepasseerd, hebben een wedstrijd minder gespeeld.