zondag 7 april 2013

PSV krampachtig naar overwinning op hekkensluiter

PSV heeft het moeilijk in de slotfase van de competitie. Het elftal van Dick Advocaat kon geen potten breken in de eerste drie kwartier tegen de nummer laatst Willem II. Een driftig en soms wanhopig gebarende Mark van Bommel probeerde zijn elftal op sleeptouw te nemen.
Op slag van rust legde de aanvoerder al zijn frustratie in een afstandsschot wat hard achter doelman Meul in de hoek verdween.
Terwijl de verwachting was dat de tweede goal snel aan Eindhovense kant zou vallen, gingen de Tilburgers nogmaals de strijd aan. De ploeg van Jurgen Streppel vecht voor lijfsbehoud in de Jupiter League en heeft nog een sloot punten nodig. De coach liet vooral bij dode spelmomenten zijn manschappen in grote getale de nog immer wankele PSV defensie bestoken.

Na een voorzet van Marc Höcher won Jordens Peters het kopduel van Van Bommel en knikte hij de bal buiten bereik van Boy Waterman binnen. Even was Willem II dat Haemhouts toevoegde aan de lange lijst van geblesseerden dicht bij een verrassende voorsprong.

PSV speelde verre van goed speelde, maar werd een kwartier voor tijd door Ola Toivonen gered, die op aangeven van Memphis Depay de bevrijdende treffer binnen knalde. Toen even later Derijck met een kopbal de 1-3 maakte, was de wedstrijd beslist.

Door de  zwaarbevochten overwinning blijft ook PSV nog altijd volop in de race om het landskampioenschap. De Eindhovenaren hebben zestig punten en staan daarmee tweede met hetzelfde aantal punten als koploper Ajax en nummer drie Vitesse. Feyenoord volgt met een punt minder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten