zaterdag 1 februari 2014

ADO Den Haag knokt zich voorbij Feyenoord

Een duel op het scherpst van de snede met  inzet en strijd werd verwacht tussen 'knokploegen' ADO Den Haag en Feyenoord. En dit kwam ruimschoots terug op en buiten het veld (door wat supporters schermutselingen) . Terugkomen van een achterstand was het thema voor de Hagenezen. Niet alleen is er terrein goed te maken in vergelijking met voorgaande jaren, ook op de huidige ranglijst probeert de ploeg van Maurice Steyn de laatste plaats te verlaten.

Nadat Feyenoord het eerste half uur domineerde maar niet echt door de Haagse defensie kwam en scherpte voorin miste was het ADO dat de klok sloeg. Na een half uur ontstonden er een paar hachelijke momenten voor het doel van Feyenoord keeper Erwin Mulder. De door de Hagenezen bezongen Lex Immers ("Lexy laat je tattoo zien"") liet ex -ploeggenoot Tommy Beugelsdijk volledig vrij. De blonde zwoeger kopte grijnzend en doelgericht binnen. Het werd nog mooier voor de groen-gelen toen Danny bakker kin de laatste secondes van de blessuretijd knap binnen kopte uit een harde voorzet: 2-0.

Feyenoord terug in de wedstrijd

Feyenoord speelde  - met Armenteros voor de falende Schaken - in de tweede helft vol op de aanval. De Rotterdammers hadden het meeste balbezit maar bouwden zo traag op, dat ADO weinig moeite had de aanvallen te ontregelen. Wel kon Jean-Paul Boëtius twee keer vrij voor doelman Gino Coutinho uithalen. Beide keren was het schot van de jonge aanvaller echter te slap en te onzuiver.

Gesteund door de voorsprong hoefde ADO na rust niet meer zo nodig. Het gunde Feyenoord de bal en hoopte via een omschakeling de voorsprong uit te breiden. Dat hield de ploeg ruim 20 minuten vol, want halverwege de tweede helft kwam Feyenoord terug tot 2-1. Jordy Clasie, die eerder met een afstandsschot al dicht bij een treffer was, ramde de bal nu hard en zuiver in de kruising.  In de 73e minuut was daar eindelijk de lang verwachte goal van Pelle. Clasie lanceerde Immers, die kon voorgeven op de Italiaan, die zijn 16e treffer binnenkopte. Op het moment dat de Rotterdammers via een slotoffensief de genadeslag wilden toebrenge, was daarbij de onverwachte ommekeer. Uitgerekend Immers leed dom balverlies.

Ex-Excelsior speler Roland Romario Alberg bekroonde aan de andere kant een fraaie aanval met de 3-2.  ADO pakte drie zeer belangrijke punten, terwijl de Feyenoord de titelaspiraties (voorlopig?) aan de kant kan zetten.

Koeman verweet zichzelf dat hij niet de juiste snaar bij zijn ploeg had geraakt. Collega Steijn die onder druk stond bij zijn club, was ook verbaasd.  Na drie nederlagen werd titelkandidaat een gevoelige tik uit gedeeld.