zondag 9 februari 2014

PSV geeft FC Twente gevoelige tik

PSV heeft FC Twente zaterdag een gevoelige nederlaag toegebracht. De ploeg van trainer Phillip Cocu troefde de nummer twee van de eredivisie voor eigen publiek af: 3-2. PSV hielp daarmee Ajax in de race naar de titel.
    Twente domineerde in de eerste helft, maar vergat te scoren. PSV deed dat wel en sloeg op de belangrijke momenten toe. Twee verdedigers hielpen de club van het koppel Cocu-Hiddink aan de goals. De Colombiaanse rechtsback Santiago Arias opende in de 7e minuut de score met zijn 'zwakke' linkerbeen, terwijl linksback Jetro Willems 7 minuten na rust voor de 3-1 zorgde.
    Luc Castaignos "vergat" tweemaal de bal mee te nemen en ontnam zichzelf een scoringskans.  Jürgen Locadia deed dat namens PSV niet en verdubbelde voorsprong halverwege de eerste helf. Hij kopte een voorzet van Memphis Depay achter Marsman.
    Het was een ongekende weelde voor PSV, dat dit seizoen vaak zoveel moeite heeft om de kansen te verzilveren. Depay kreeg in de 37e minuut een grote kans om de wedstrijd al in vroegtijdig stadium te beslissen, maar de jonge aanvaller kreeg de bal niet langs Marsman. Enkele minuten later bracht Quincy Promes het dominante FC Twente terug in de wedstrijd, door de bal na een snelle ingooi in de korte hoek langs Zoet te rammen (2-1).
    In de tweede helft slaagde FC Twente er niet meer in om PSV de wil op te leggen. De thuisclub nam weer afstand door r Willems, Met een mooie beweging legde hij de bal klaar en mikte precies in de hoek: 0-2.Even leek het of Twente terug in de wedstrijd kwam. Kyle Ebecilio bracht uit een hoekschop de spanning terug (3-2). Ondanks kansen over en weer bleef het daarbij, waardoor Twente voor het eerst sinds 26 oktober weer eens verloor.
    Na de wedstrijd werd Cocu gevraagd over het Hiddink-effect. De PSV -trainer wuifde het weg door te stellen dat hij eerder deze week ook (op eigen kracht) al van Cambuur had gewonnen.