donderdag 6 februari 2014

Cambuur vergeet door te drukken tegen PSV

PSV moest zich te zien herstellen na de pijnlijke nederlaag tegen RKC en ging midweeks naar Leeuwarden op bezoek bij SC Cambuur. Vorig jaar had Cambuur nog het eeuwfeestje van de Eindhovenaren verpest en kwam PSV niet verder dan een slappe en slaapverwekkende 0-0.

De Friezen zetten meteen druk op de ploeg van Philip Cocu en de verdediging straalde weinig zelfvertrouwen uit. Cambuur rook bloed en Elvis Manu was in de tweede minuut alert bij een scrimmage voor het doel. De PSV verdedigers waren de weg kwijt en Cambuur kwam een aantal malen dreigend voor het doel van Jeroen Zoet. De kansen werden niet benut.

Bij  de eerste keer dat PSV echt naar voren ging, kon de opgekomen Jeffrey Bruma ongehinderd inkoppen. Hier ging een grove fout van keeper Nienhuis aan vooraf, die de bal verkeerd inschatte.In de tweede helft bleef Cambuur jacht maken op een tweede treffer. Lukokoki kreeg een dot van een kans en had eigenlijk moeten afleggen op de meegekomen Elvis Manu. Hij ging voor eigen succes en schoot tot onvrede van medespelers en publiek mis.

Van Gaal (vanaf de tribune) en Maher (op de bank) zagen een zwalkend PSV een niet beste wedstrijd spelen. De van AZ gekochte middenvelder die zijn draai nog steeds niet heeft gevonden was gepasseerd ten faveure van de fysiek sterkere Oscar Hiljemark. Bryan Ruiz zou eigenlijk ook spelen, maar viel na de warming-up uit.

Dat de 1-2 viel was daarom verrassend. wederom kwam de goal uit de lucht vallen.Locadia kon- na opnieuw een fout van Cambuur - de 1-2 scoren. Manu liet opzichtig zijn man lopen.

PSV controleerde daarna de wedstrijd maar erg overtuigend was het niet wat de mannen van Cocu op de mat legden.
vijf minuten voor tijd kwam er nog een slotoffensief van de Friezen. Zoet zat mis bij een hoge bal , maar Rekik kon redding brengen op de lijn. Een schot van invallers Schepers in de laatste minuut werd door Zoet aangegrepen om zijn fout goed te maken.

Dwight Lodeweges memoreerde dat zijn ploeg goede resultaten in Leeuwarden neerzet tegen de grote ploegen. "We zijn er bijna" aldus de coach. Zijn collega Philip Cocu was blij dat zijn ploeg geknokt had en de drie punten in een lastige uitwedstrijd had binnengesleept.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten