donderdag 6 februari 2014

Overzicht speelronde 22 eredivisie 2013-2014

Koploper Ajax was in de eerste helft heer en meester tegen FC Groningen, maar stond bij rust onverwacht op 1-1. in de tweede helft kreeg Groningen volop kansen op de winst, maar invaller Sightorsson besliste anders (lees hier meer) en hielp de Amsterdammers aan een benauwde winst.
Ook PSV wist met moeite een late 1-2 zege te boeken bij SC Cambuur. Go Ahead Eagles en RKC deelden in een spannend duel de punten. Vitesse  moest de tweede plaats af geven aan FC Twente. De Arnhemmers waren op eigenlijk terrein een maatje te klein voor een brutaal AZ.

Heerenveen - FC Twente

Heerenveen en Twente lieten een kwalitatief arme wedstrijd zien, degene die zich daar aan onttrok in de eerste helft was Hakim Ziyech. De begaafde dribbelaar had mooie acties en kon drie keer (tevergeefs) van afstand aanleggen.

Pas na een uur zette Twente aan en werd sterker. Dusan Tadic haalde uit van uit rechts en via de voet van Van den berg viel de bal hard achter de keeper. Tadic was ook verantwoordelijk voor de mooiste actie van de week. Hij dolde drie verdedigers op de achterlijn. Kenny Otigba kon de bal alleen nog hard via de lat uitverdedigen en met kunst en vliegwerk werd de 0-2 voorkomen. Twente bleef sterker en de 0-2 kwam er alsnog. Man van de wedstrijd Tadic stelde vlak voor tijd invaller Torgeir Børven, die Luc Castaignos verving, met een afgemeten voorzet in staat te scoren.

Roda JC - Feyenoord 

Feyenoord domineerde in Kerkrade, waar Lex Immers zijn alweer 8ste goal aantekende. Een blije   Samuel Armenteros bracht met zijn eerste goal de Rotterdammers op 0-2. Mitchell Donald bepaalde de eindstand op 1-2, maar de Limburgers konden geen aanspraak meer maken op de ovewinning.


NAC-NEC

De voorgaande twee edities tussen beide clubs eindigden in 1-1. NEC kon NAC toen niet nekken en andersom ook niet.

Een fantastische goal van Rydell Poepon zette de op de counter loerende ploeg uit Breda op voorsprong. Na slecht uitverdedigen van NEC, kon de aanvaller van 25 meter snoeihard in de kruising knallen.Een lange bal van Leiwakabessy werd na alert reageren van Higdon en van Eijden door de laatste tot goal gepromoveerd. Jantscher schoot een vrije trap van grote afstand via de handen van Jelle ten Rouwelaar keihard op de kruising. Haitz die een ongelukkige wedstrijd speelde kreeg tweemaal geel en moest vertrekken. Hemlein,namens NEC en Poepon  voor NAC hadden de kans om matchwinnaar te worden, maar misten net, waardoor er wederom met 1-1 werd afgesloten.

ADO - Heracles

ADO speelde bar slecht tegen Heracles dat al snel op 0-2 kwam via Linssen\ en Uth. Uiteindelijk wonnen de Almeloërs met 3-0. De meeste Haagse fans zagen dat niet meer, want die waren uit onvrede naar huis gegaan. Maurice Steyn mocht ook naar huis, want het verlies betekende zijn ontslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten