zondag 2 februari 2014

Feyenoord in eigen huis niet voorbij Vitesse

De srtijd  tussen eredivisie toppers Feyenoord en Vitesse is onbeslist geëindigd. in De Kuip werd het 1-1. Vitesse, dat op 6 oktober thuis tegen Feyenoord voor het laatst verloor, is nu twaalf wedstrijden op rij zonder nederlaag.
De ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Feyenoord had een licht overwicht, maar de mogelijkheden voor Jean-Paul Boëtius (naast), Tonny Vilhena (naast)  en Lex Immers (naast) werden niet benut. Vlak voor rust werd het toch 1-0: de vrijgelaten Graziano Pellè kopte na een voozet van Boëtius zijn 1knikte raak. Vitesse-doelman Piet Velthuizen zorgde ervoor dat Feyenoord niet met 2-0 de kleedkamer in ging. Hij keerde een hard schot van Vilhena.

Beide ploegen willen winnen

Na rust ontsnapte Bruno Martins Indi aan rood, nadat hij op de voeten van Renato Ibarra was gaan staan. Kort daarna maakte Guram Kashia gelijk uit een aanval die hij zelf had opgezet. Het werd vervolgens feller en leuker, met twee ploegen die voor de winst gingen.
Hoewel er kansjes kwamen voor Pellè en Janmaat, leek Vitesse de regie steeds meer naar zich toe te trekken. Feyenoord-doelman Erwin Mulder redde knap bij een geplaatst schot van Patrick van Aanholt en hield in de slotfase ook Kelvin Leerdam van de 1-2 af. Het laatste woord was weer aan Feyenoord. Lex Immers kreeg op weg naar de goal een stevige duw, maar scheidsrechter Gözübüyük zag er geen vrije trap in.