maandag 17 februari 2014

Ajax en Twente nemen afstand van concurrentie

Ajax en FC Twente hebben in de 24e speelronde van de eredivisie goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. Ajax won zondag met 3-0 van sc Heerenveen, FC Twente zegevierde zaterdag in het topduel met Vitesse: 2-0. De Amsterdammers lijken op weg naar hun vierde landstitel op rij.  Enkel de Tukkers lijken nog roet in het eten te kunnen gooien. Beide ploegen zagen ook een andere concurrent  punten verspelen. Feyenoord kwam zondag bij NAC Breda niet verder dan een  1-1 gelijkspel. De Rotterdammers volgen op 7 punten van de koploper.


De Boer klopt van Basten

Lasse Schöne leidde een fel gestart Ajax langs de Friezen. Na een -onterecht - niet gegeven penalty, kreeg Ajax alsnog twee strafschoppen. De Deense middenvelder / aanvaller benutte de elfmeter trappen en maakte vervolgens nog een "normaal" velddoelpunt. Frank de Boer won eindelijk eens van zijn collega Marco van Basten ("dat werd eens tijd ook" volgens de eerste.) Heerenveen had in Friesland nog een gelijkspel afgedwongen na een 0-2 achterstand. Door de zege gaat Ajax met 51 punten aan kop. Heerenveen is de nummer 6 van de ranglijst. 

Twente is de enige ploeg die nog in het spoor van Ajax blijft. De ploeg uit Enschede heeft vier punten achterstand. Tegen Vitesse zorgden Luc Castaignos en de uitblinkende Dusan Tadic voor de doelpunten. Patrick van Aanholt kreeg bij Vitesse, dat voor de vijfde keer op rij niet won, de rode kaart. Vitesse raakt daardoor steeds verder achterop en is nu vierde, het gat met Ajax bedraagt 8 punten.

Feyenoord is derde en heeft  één punt meer dan Vitesse. Tegen NAC kwamen de Rotterdammers op voorsprong, maar een dubieuze benutte strafschop van de thuisclub zorgde voor de remise. NAC sprokkelde daardoor een puntje en is de nummer 10. De ploeg uit Breda heeft slechts zes punten meer dan NEC dat 16e staat en zijn nog niet veilig. De Nijmegenaren wonnen zaterdag het degradatieduel bij RKC met 3-1.

De ploeg uit Waalwijk is door die nederlaag één van de drie ploegen die na 24 wedstrijden op 26 punten staat. Dat geldt ook voor SC Cambuur, dat zondag met 3-1 van PEC Zwolle won en FC Utrecht dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde tegen AZ. RKC is op basis van doelsaldo 13e, Cambuur 14e en Utrecht 15e. Het degradatieduel tussen ADO Den Haag en Roda JC leverde zaterdag een overwinning op voor ADO: 0-1. Roda is daardoor de nieuwe hekkensluiter, ADO staat 17e. 

Weer nipte overwinning PSV

PSV, dat mede dankzij een goed keepende Jeroen Zoet voor de derde keer op rij won, won vrijdag klom naar de vijfde plek. Thuis werd met 2-1 van Heracles Almelo gewonnen door Cocu en co. (lees: Guus).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten