vrijdag 7 februari 2014

PEC Zwolle zet Utrecht aan de kant

PEC Zwolle heeft donderdagavond een overwinning geboekt bij FC Utrecht. In de Galgenwaard werd het 1-2 voor de ploeg van trainer Ron Jans.
In een matige eerst helft kwam FC Utrecht  op voorsprong kwam via de nieuwe aanwinst Juan Agudelo. PEC-doelman Diederik Boer werd met een hard schot geklopt.
PEC stelde er weinig tegenover. Alleen Guyon Fernandez kreeg een kleine mogelijkheid, maar hij maaide langs de bal. Na rust was de eerste mogelijkheid wederom voor de Utrechters. Topscorer Steve de Ridder trof met een hard schot de lat.

Utrechters tiental

Na bijna een uur spelen moest Utrecht met tien man verder. Middenvelder Adam Sarota ging volgens scheidsrechter Jeroen Sanders te hard door op Fernandez en ontving de rode kaart.

Met een man meer lieten twee invallers aan Zwolse kant de wedstrijd vervolgens kantelen. Ongeveer een kwartier voor het einde kwam PEC op gelijke hoogte. Denis Mahmudov kopte koud in het veld de bal knap achter Utrecht-keeper Robin Ruiter.
Een paar minuten later was een andere invaller, Fred Benson, degene die wist te scoren. De spits, die in de rust Thanasis Karagounis verving, bezorgde de Zwollenaren de winst.
Door de zege stijgt PEC naar de achtste plaats met 31 punten uit 22 wedstrijden. Utrecht staat met 25 punten uit evenzoveel duels twaalfde in de eredivisie.