woensdag 5 februari 2014

Vitesse machteloos tegen sterk AZ

Vitesse is op achterstand gezet in de race naar de titel. In het eigen Gelredome kon het geen vuist maken tegen een brutaal en fris spelend AZ. De ploeg van trainer Dick Advocaatwhad in grote delen van de on verdiende en had veelal het betere van het spel.
Juist toen Vitessedicht bij de gelijkmaker was via Renato Ibarra moesten de Arnhemmers door klungelig verdedigen van Guram Kashia en Jan-Arie van der Heijden een tweede treffer incasseren. AZ-spits Aron Jóhannsson strafte het koelbloedig af met een lob over de hulpeloze Piet Velthuizen.
Door twee ongelukkige momenten in de defensie gingen de Arnhemmers uiteindelijk ten onder: 0-2.Vitesse beleefde een negatiever primeur. Tegen AZ kwamen de Arnhemmers voor h eerst dit seizoen niet tot scoren.

Afgelopen vrijdag wist Vitesse nog met knap spel Feyenoord in de eigen  De Kuip onder druk te zetten. In het thuisduel met AZ was daar weinig van terug te zien. De Alkmaarders losten in de openingsfase al meteen het ene na het andere schot op het doel van

De Vitesse-keeper kon nog handelend optreden bij afstandspogingen van Roy Beerens, Celso Ortiz en Steven Berghuis. Hij was hij kansloos toen een eigen speler, Patrick van Aanholt in de twintigste minuut bijna niet anders kon dan een voorzet van de sterk spelende Beerens in eigen doel werkte. De linksback probeerde een inlopende Steven Berhuis het (makkelijke) scoren te beletten.
Jóhannsson moest in de rust geblesseerd achterblijven in de kleedkamers.

Met de nieuwe aanwinsten Zakaria Labyad en Bertrand Traoré na rust als vervangers van Marko Vejinovic en de vrijwel onzichtbare Lucas Piazón probeerde trainer Peter Bosz het derde puntenverlies op rij nog te voorkomen. Labyad mikte na een solo naast, Traoré schoot kort daarna hoog over. De grootste kans was nog voor AZ. Invaller Denni Avdic kreeg de bal op een paar meter van het doel niet langs Velthuizen.

Na Feyenoord lijkt nu ook Vitesse voorlopig te moeten passen in de strijd om de landstitel. Wint Ajax donderdagavond thuis van FC Groningen, dan groeit het gat met de landskampioen naar vijf punten. AZ boekte daarentegen de derde zege van 2014 en staat zesde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten