zaterdag 8 februari 2014

Vitesse verspeeld weer punten tegen ADO Den Haag

Vitesse heeft het moeilijk na de winterstop. Trainer Peter Bosz probeerde het gemis van Bony en aan doelpunten dit keer op te van geen met de van Chelsea gehuurde Bertrand Traore. Hij verging in de spits de nog niet volledig renderende Mike Havenaar. Vitesse ontving ADO Den Haag en probeerde revanche te nemen voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag tijdens het beruchte "knollenveld" incident.
Henk Fraser, de opvolger van de ontslagen trainer Maurice Steijn volgt  zette  Vito Wormgoor en Danny Bakker in de basis van ADO Den Haag in vergelijking met de pijnlijke nederlaag tegen Heracles Almelo (0-3). Fraser had aangekondigd strijd te willen leveren. ADO zette een muur van verdedigers neer en loerde met felle acties op de counter. Vooral Mike van Duinen was in de eerste fase een plaag voor de Arnhemmers.Vitesse trachtte het initiatief naar zich toe te trekken, maar kwam zelden met een gevaarlijke aanval op de proppen. Lucac Piazon, die na het vertrek van Bony de kar regelmatig trok bij de voor de winterstop steeds scorende ploeg was wederom niet in vorm. Halverwege de tweede helft werd de eveneeens tegenvallende Traore gewisseld voor Havenaar.

Terwijl Ado bijna nog met de over winning aan de  haal ging - Velthuizen kon met zijn voeten nog redding brengen op een schot van Bakker -waren de Hagenezen blij met het puntje. Pas in de slotfase drong Vitesse echt aan en werd het gevaarlijk was. Havenaar punterde de bal - die licht van richting werd veranderde door Zuiverloon - buiten bereik van Coutinho tegen de paal. Ook Frank van der Struijk was met een kopbal ook dicht bij de winnende treffer. Die viel echter niet.

Vitesse blijft in een dip en geeft weer terrein prijs ten opzichte van Ajax en FC Twente. De Arnhemmers hebben nu 9 punten verspeeld in de laatste 4 wedstrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten