dinsdag 4 februari 2014

Ronald Koeman weg bij Feyenoord


Feyenoord moet op zoek naar een nieuwe trainer. Ronald Koeman verlaat de Rotterdamse club na dit seizoen. Koeman wees het aanbod van Feyenoord af om zijn contract met een jaar te verlengen. De oud-international heeft dat zaterdag de directie en de spelersgroep laten weten.
'Bijna drie jaar heb ik intensief en goed samengewerkt, met de spelersgroep, met de staf en met alle anderen hier binnen de club', zegt Koeman op de website van Feyenoord. 'Ik heb het hier vanaf dag één en nog steeds erg naar mijn zin. De keuze om niet bij te tekenen, is er één die ik puur op gevoel maak. Het is mooi zo.'
De oud-international wilde Feyenoord niet te lang laten wachten. 'Feyenoord verdient het om tijdig zekerheid te hebben over de toekomst. Voor de komende maanden zal dit besluit geen negatieve gevolgen hebben, zo is mijn overtuiging. Sterker nog, ik ga er met de groep juist alles aan doen om met een schitterende eindklassering drie fantastische jaren op een hele mooie manier met elkaar af te sluiten.'
Het besluit van Koeman is een streep door de rekening van de leiding van Feyenoord. Die had graag nog doorgegaan met de trainer, die in juli 2011 aantrad als opvolger van de vertrokken Mario Been.

Weg omhoog via Koeman

De voorbije seizoenen leidde Koeman Feyenoord knap naar achtereenvolgens de tweede en de derde stek en was zijn ambitie om de Rotterdammers naar de Coolsingel te brengen. Momenteel bezet de Stadionclub de vierde plaats. Eremetaal was er in de drie seizoenen onder leiding van Koeman, de huidige jaargang meegeteld, ook niet in het bekertoernooi. Dit seizoen bleek Ajax in het KNVB-bekertoernooi te sterk voor de formatie van Koeman.
Met zes punten minder dan lijstaanvoerder Ajax en een duel meer gespeeld, lijkt het er daarom op dat Koeman zonder hoofdprijs Feyenoord zal verlaten. Desalniettemin was hij wel de trainer die de club bij de hand nam na het repareren van flinke financiële malaise.

Weinig perspectief


Koeman zal ongetwijfeld uitvoerig met de clubleiding en spelers hebben gesproken. De financiele situatie van de Rotterdamse club, die lange tijd penibel was, zal hierbij een rol spelen. Een derde van de winst mag maar geinvesteerd worden. Mogelijk als Pelle de club zal verlaten, zal er dus naar schatting een "schamele" 2,5 miljoen overblijven om een nieuwe spits te vinden. Internationals als Clasie, Martins Indi, Vlaar en Janmaat staan doorgaans ook in de belangstelling van topclubs. Het is de vraag hoe lang zij nog blijven.

Wel liet Koeman doorschemeren voor zijn ambities te gaan. Zijn kinderen hadden juist aangegeven het erg naar de zin hebben in Rotterdam en een mogelijk vertrek zouden betreuren.Op de vraag van de NOS wat zijn ambities nog zijn en wat hij wil weten, antwoordde de geboren Zaandammer "ik zou het echt niet weten".

Eerder al gaf ex-teamgenoot bij Oranje, Marco van Basten te kennen afscheid te nemen van zijn club Heerenveen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten